Weerbericht:
Eerst nog buien in het oosten, vannacht kans op mistbanken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Eerste verdachten drugszaak voor rechter

Toegevoegd: 04-10-2010, 19.40 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het openbaar Ministerie in Middelburg heeft maandag tegen vijf van de achttien verdachten in de zaak 'Hulsdonk' taakstraffen van 240 uur, gevangenisstraffen die gelijk zijn aan het voorarrest en voorwaardelijke celstraffen geëist. De zaak tegen een zesde man, een 21-jarige Hansweertenaar, werd achter gesloten deuren behandeld.

De mannen die maandag terechtstonden, een 49-jarige Rotterdammer, zijn 25-jarige zoon, de 32-jarige buurman van de vader en twee Goesenaren van 22 en 23 jaar worden verdacht van de handel in XTC en speed. De Rotterdamse buurman leverde de amfetamine aan de zoon en de vader fungeerde als chauffeur omdat het rijbewijs van de zoon was ingetrokken.

De speed werd afgeleverd bij de Goesenaren, die op hun beurt er weer voor zorgden dat de markt werd voorzien van het kwalijke goedje  Dat de manen ook zouden hebben gehandeld in XTC werd door hen ontkend.

Aan de handel en wandel van de mannen kwam een eind toen de politie op 4 februari een Goese woning binnenviel. In de woning werd 465 gram amfetamine en een aantal XTC-pillen aangetroffen. De handel zou zich hebben beperkt va eind 2009 tot en met 3 februari van dit jaar en in totaal zou het gaan om anderhalve kilo amfetaminen.

De komende dagen zullen nog twaalf verdachten zich voor de rechtbank moeten verantwoorden. Vrijdag krijgt iedereen 'het laatste woord' en op 22 oktober wijst de rechtbank in alle zaken vonnis.

Zie ook:
- Vijf arrestaties in drugsonderzoek (05-02-2010)

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750