Weerbericht:
Bewolkt, regen en sneeuw. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Gaslek M'burg blijkt flinke klus

Toegevoegd: 05-10-2010, 19.27 uur - Update: 05-10-2010, 22.30 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de Koninginnelaan in Middelburg is de brandweer nog steeds bezig met een gaslek op Camping Middelburg. De hoofdgasafsluiting is inmiddels dicht.


De lekkage werd rond 18.45 uur ontdekt. De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg zette twee voertuigen in. Veel actie was er in eerste instantie niet, want de meeste brandweerlieden hielden zich op de achtergrond in verband met explosiegevaar. Ook was het noodzakelijk om de hoofdafsluiter dicht te draaien. Hiervoor moesten echter medewerkers van energiebedrijf Delta ter plekke komen.

De lekkage ontstond in de kantine van de camping. De politie zorgde op verzoek van de brandweer voor een ruime afzetting. Het publiek moest op flinke afstand blijven en ook een sportterreintje moest worden afgezet. Omwonenden hoefden uiteindelijk niet te worden geëvacueerd.

Energiebedrijf Delta kwam in de loop van de avond ter plekke om de gasaansluiting te dichten. Hiervoor werd voor de camping gegraven in de straat. De brandweer en de ambulancedienst stonden stand-by omdat werd gevreesd dat het gebouwtje zou ontploffen. Dat gebeurde gelukkig niet.

De hoofdafsluiter werd rond 21.30 uur dichtgedraaid. Rond 22.00 uur waren de hulpdiensten ter plekke echter nog volop bezig. Het gebouw wordt op 'natuurlijke wijze' geventileerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ilona (6-10-2010 om 15:54)
Het is geen camping meer! Maar er zat een x iets aan te komen want het is zo zooitje daar oud enzo!
Cookie-instellingen beheren