www.hvzeeland.nl

Gaslek M'burg blijkt flinke klus

Toegevoegd: 05-10-2010, 19.27 uur - Update: 05-10-2010, 22.30 uur

Gaslek M'burg blijkt flinke klus
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de Koninginnelaan in Middelburg is de brandweer nog steeds bezig met een gaslek op Camping Middelburg. De hoofdgasafsluiting is inmiddels dicht.

De lekkage werd rond 18.45 uur ontdekt. De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg zette twee voertuigen in. Veel actie was er in eerste instantie niet, want de meeste brandweerlieden hielden zich op de achtergrond in verband met explosiegevaar. Ook was het noodzakelijk om de hoofdafsluiter dicht te draaien. Hiervoor moesten echter medewerkers van energiebedrijf Delta ter plekke komen.

De lekkage ontstond in de kantine van de camping. De politie zorgde op verzoek van de brandweer voor een ruime afzetting. Het publiek moest op flinke afstand blijven en ook een sportterreintje moest worden afgezet. Omwonenden hoefden uiteindelijk niet te worden geëvacueerd.

Energiebedrijf Delta kwam in de loop van de avond ter plekke om de gasaansluiting te dichten. Hiervoor werd voor de camping gegraven in de straat. De brandweer en de ambulancedienst stonden stand-by omdat werd gevreesd dat het gebouwtje zou ontploffen. Dat gebeurde gelukkig niet.

De hoofdafsluiter werd rond 21.30 uur dichtgedraaid. Rond 22.00 uur waren de hulpdiensten ter plekke echter nog volop bezig. Het gebouw wordt op 'natuurlijke wijze' geventileerd.