Jongen steekt coniferenhaag in brand

Toegevoegd: 06-10-2010, 14.24 uur

Door: Roland de Jong
BRUINISSE - In de Tarwestraat in Buinisse is dinsdag rond 17.30 uur brand gesticht in een coniferenhaag.  Een jonge brandstichter is aangehouden.

Een 12-jarige jongen uit de gemeente Schouwen-Duiveland had met een aansteker en een spuitbusje een stukje heg in brand gestoken. Hij dacht dat hij het brandje had uitgetrapt, maar dat was niet het geval.

Het gevolg was dat er zo'n zes meter coniferenhaag in brand stond en dat daardoor ook een buitenlamp werd vernield. De brandweer heeft de brand geblust. De jongen heeft een verklaring afgelegd. Hij zal waarschijnlijk worden doorverwezen naar HALT.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
CW (7-10-2010 om 06:32)
Flink aanpakken met het oog op de jaarwissling!
J-P G (6-10-2010 om 17:32)
De mensen bij Intratuin een nieuwe haag op zijn kosten laten halen inclusief plaatsen . dan zal hij de volgende keer wel nadenken voordat ie weer zo'n stomme streek uit haalt!