Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 24 km

Boete voor overschrijden geluidsnorm

Toegevoegd: 07-10-2010, 10.50 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Een 19-jarige Vlissinger is dinsdagavond bekeurd omdat het geluid dat zijn auto produceerde ver boven de toegestane geluidsnorm zat.


Tijdens een verkeerscontrole werd de Vlissingse automobilist aan de kant gezet en het geluid gemeten. Bleek dat zijn auto een flinke overschrijding van de geluidsnorm had, namelijk 23 decibel.

Voor deze overtreding kreeg hij een boete uitgereikt. Hoe hoog het boetebedrag precies zal zijn, wordt bepaald door de officier van justite. Zo'n boete kan flink oplopen. Ter indicatie: tot een overschrijding van 4 decibel is de boete 180 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hulpverlener (7-10-2010 om 15:44)
Je zal maar zo'n buurjongen hebben, die vele malen per dag zijn auto start. Wordt je niet echt vrolijk van, dus dan is de overlast niet zo kort. en sirenes zijn er voor je eigen veiligheid. Overlast van buren wordt ook aangepakt, als je het maar meldt. (op aantal decibels buiten de gevel)
Rian (7-10-2010 om 13:52)
Tja ze hebben niet voor niets van die silencers uitgevonden zodat je in de stad enzo die erin kan doen. En ook dan heb je nog een leuk geluidje in je uitlaat wij hadden ze er ook in namelijk .Als je dat niet doet kan je er op wachten dat je gepakt wordt . Maar jaaaaaa je bent jong en je wilt wat
Roeland (7-10-2010 om 13:46)
Het is niet dat dit plotseling verboden is he?! Op het moment dat j lekker aan 't knutselen bent aan j auto en hem lekker wilt laten knallen, dan weet je (of hoor j te weten) dat het niet mag. Er wordt niet vaak op gecontroleerd, desondanks weet je dat je een risico loopt. Achteraf niet zeuren dan.
Harry (7-10-2010 om 13:28)
Domme reacties van loud pipes en jopie Burenoverlast kan je er zelf op af stappen en anders naar de politie. Sirenes zijn waarschuwingssignalen voor levensbedreigende situaties. Auto's en scooters bezorgen overlast door die decibellen, en komen vaak terug in dezelfde omgeving, bekeuring prima!
Ik (7-10-2010 om 13:25)
Goed hoor politie! Ga zo door! Misschien ook eens controleren bij het plein van de Mediamarkt en de Mac in Middelburg. Bijna iedere avond is het daar feest! En dat lawaai is zeker niet "kort" Ze zijn daar soms een hele avond aan t racen en staan te "gassen. Niets beters te doen waarschijnlijk??!!
Yvette (7-10-2010 om 13:21)
Ik geef jullie groot gelijk ,ook ik heb regelmatig last van de herrie in de buurt ,en weet dat de bestuurder van de genoemde auto er zo van geschrokken dat hij de andere dag gelijk naar de garage is gegaan om alles binnen de geldende normen terug te krijgen.
Cookie-instellingen beheren