Boete voor overschrijden geluidsnorm

Toegevoegd: 07-10-2010, 10.50 uur

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Een 19-jarige Vlissinger is dinsdagavond bekeurd omdat het geluid dat zijn auto produceerde ver boven de toegestane geluidsnorm zat.

Tijdens een verkeerscontrole werd de Vlissingse automobilist aan de kant gezet en het geluid gemeten. Bleek dat zijn auto een flinke overschrijding van de geluidsnorm had, namelijk 23 decibel.

Voor deze overtreding kreeg hij een boete uitgereikt. Hoe hoog het boetebedrag precies zal zijn, wordt bepaald door de officier van justite. Zo'n boete kan flink oplopen. Ter indicatie: tot een overschrijding van 4 decibel is de boete 180 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yvette (9-10-2010 om 09:17)
Reactie op bericht Ger. Ers taat niets in van te hard racen ,dit is dus duidelijk een vooroordeel van jou deze jongen had alleen een te hard geluid uit zijn uitlaat komen verder hield hij zich prima aan de snelheid.
Ger (8-10-2010 om 14:32)
DB meting bij keuring,alleen standaard originele uitlaten , maar dit is niet voor de politie ( handhavers)maar voor de wetgever , maar verkeersdeelnemer, als je met getunde of opgepimpte auto's wilt racen dan niet op de openbare weg maar op een circuit. want moeten we ook medelijden met jullie hebben als je in de kreukels ligt in het ziekenhuis omdat je door een hulpverleningsvoertuig van de weg gereden bent omdat je moest flink doen en de sirenes en zwaailichten niet hebt opgemerkt.
Bestuurde van auto !! (8-10-2010 om 14:19)
@ Vincent nee een vw golf 3 met een 2.8 liter 6 cilinder (vr6 motor )
Cabbie;) (8-10-2010 om 13:25)
Het geluid viel op zich wel mee, iedereen is heilig nooit doet iemand iets verkeerd? toch? nou ik denk dat iedereen van ons wel eens een boete gehad heeft! en zo niet nou jah dan kun je trots op jezelf wezen! maarre bestuurder, je hebt netjes gehandeld en bent gelijk naar de garage gegaan!!
Motor mario (8-10-2010 om 11:43)
Voer voor psychologen deze reacties. Denk dat het iq van de meeste 'schrijvers' niet boven de 70 komt...
Dr acula (8-10-2010 om 11:24)
Die mensen met de mening " je heb zeker zelf nooit iets verkeert gedaan"die moeten maar eerst eens leren typen,want het is vaak onbegrijpbaar wat ze schrijven en blijkens ook doen.de wet is niet alleen voor normale burgers,ook voor volwassen kleuters,MAAR die hebben een groot volume aan geluid.