Ongeluk politie tijdens achtervolging

Toegevoegd: 08-10-2010, 14.19 uur

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het ongeluk tussen een politieauto en een fietser gisteren in Vlissingen gebeurde tijdens een achtervolging. Aan die achtervolging ging een vechtpartij vooraf. De politie onderzoekt die zaak.

De vechtpartij vond rond 16.00 uur plaats ter hoogte van de Lidl-supermarkt aan de Bonedijkestraat in Vlissingen. Hierbij waren twee mannen waren betrokken, ging een verkeersruzie vooraf. Deze ruzie mondde uit in een vechtpartij waarbij een 30-jarige Vlissinger aan zijn arm en zij gewond raakte. De dader stapte daarna in een busje, waarin ook nog een andere persoon zat. Ze reden er vandoor, achtervolgt door het slachtoffer, die inmiddels ook de politie gewaarschuwd had.

De politie pakte de achtervolging op, maar kwam in de Paul Krugerstraat in aanrijding met een 57-jarige Vlissingse fietser. Deze werd in het ziekenhuis aan diverse schaafwonden behandeld. Daar bleek ook dat hij meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

Het busje werd op de A58 ter hoogte van tankstation De Vlietberg gestopt en de twee inzittenden, een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 46-jarige man uit Den Haag werden aangehouden. Later bleek dat de 23-jarige man niets met de vechtpartij te maken had en hij is in vrijheid gesteld. De 46-jarige man is in verzekering gesteld. De politie is nog bezig met het onderzoek. Getuigen van de vechtpartij worden verzocht te bellen naar 09900 8844.


Zie ook:
- Politieauto schept fietser in Vlissingen (07-10-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (8-10-2010 om 18:33)
De politie heeft er ook niet om gevraagt om de man aan te rijden, en mensen die gelijk kritiek hebben op de politie, je zou zelf maar in een situatie terecht komen,ben je god toch wel dankbaar dat die mensen (politie) je willen en (moeten) helpen. bedankt als je dit allemaal gelezen hebt mvg Johan
Johan (8-10-2010 om 18:24)
Ik ben blij dat ik het nog na kan vertellen ik heb een snee in mijn arm, en dank zij mijn flec trui is het mes niet door mijn huid is gegaan in mijn zij maar wel een lelijke snee.jammer dat mensen niet meer zonder wapen kunnen levenen sterkte toegewenst aande persoon diedoor d politie is aangereden,
Johan (8-10-2010 om 18:20)
Hallo ik ben de 30 jarige persoon die in dit verhaal betrokken is (vandaag 31 geworden)ik zou graag mensen op willen roepen die daar rond die tijd zijn geweest,voor al de bestuurder van een zwart vw touran die op de weg stopte,het gebeurde voor uw auto toen ik verwond werd, nendels1@gmail.com
Ik (8-10-2010 om 18:15)
Gedronken of niet de politie had zijn sirene of zwaailicht aan moeten doen!
Hans (8-10-2010 om 14:58)
Neemt niet weg, roekeloos rijgedrag van oom agent. politie reed zonder optische signalen. Afpakken rijbewijs plus flinke boete en nooit meer de weg op sturen. Doen ze bij de gemiddelde burger ook, ook al kan die soms ook niet aan een ongeval doen.