Zakkenrollers aangehouden

Toegevoegd: 08-10-2010, 16.44 uur

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Vorige week vrijdag heeft de politie aanhoudingen verricht nadat twee vrouwen in Vlissingen slachtoffer van zakkenrollerij waren geworden.

Op die dag deden twee vrouwen aangifte van zakkenrollerij. De portemonnee van een 88-jarige vrouw uit Vlissingen werd uit haar tas gestolen terwijl een man haar afleidde in een supermarkt aan de Aagje Dekenstraat. Een 55-jarige Vlissingse ontdekte bij de kassa in een supermarkt op de Papegaaienburg dat haar tas openstond en haar portemonnee was verdwenen. De vrouwen mistten enkele tientallen euro's.

Later op de dag kwam een 33-jarige vrouw uit Vlissingen naar het politiebureau om twee portemonnees af te geven. Ze had gezien dat personen in een witte auto de portemonnees uit de auto gooiden in de Gasthuisstraat. De vrouw wist nog meer kenmerken van te auto te vertellen. Ook kon de vrouw de bestuurder van de auto omschrijven.

's Middags zagen agenten een auto bij een tankstation aan de Sloeweg in Vlissingen staan die voldeed aan de omschrijving van de 33-jarige getuige. Ze besloten de inzittenden te controleren. De bestuurder bleek ook aan het signalement te voldoen. In de auto zaten in totaal vier mannen van 19, 22, 29 en 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Allen werden aangehouden.

Uit later onderzoek bleek dat de 29-jarige en 34-jarige mannen met de tassenrollerij waarschijnlijk niets te maken hadden. Zij zijn in vrijheid gesteld. De 19-jarige en 22-jarige mannen zijn in verzekering gesteld en zitten nog steeds vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vastewoonplaats (10-10-2010 om 16:24)
Geef ze heel gauw een vaste woon- of verblijfplaats. Torentijd bijvoorbeeld. Kunnen ze in de kinderopvang afdeling eens naar deze 4 kijken waarom ze geen vaste woon- of verblijfplaats hebben.
Gepakt :) (10-10-2010 om 13:54)
Ik werk ergens en daar hing al een poster waarop stond dat er daar was gerold door een 19 en ong. 22 jarige persoon in een witte auto khoop dat die het zijn!!!
Bingo (8-10-2010 om 17:40)
Kijk dat is nu een oplettende burger. Hier hou ik van en dan zeker dat de daders nu opgepakt zijn. Hadden ze vast niet meer verwacht.
Harry (8-10-2010 om 17:28)
Dit is puur geluk dat deze lieden tegen de lamp gelopen zijn. en wat gebeurd er nu met deze personen zonder vaste woon en/of verblijfplaats? Aan het paalhoofd binden bij laag water zeg ik je. Door deze mensen durf de ouwetjes de straat niet meer op!