Jonge brandstichters aangehouden

Toegevoegd: 10-10-2010, 22.21 uur

Door: Manfred Berrevoets
VOGELWAARDE - Twee jongens van 13- en 14 jaar uit de gemeente Hulst zijn zaterdagmiddag op heterdaad betrapt bij het stichten van een brandje in een schuur.

De eigenaar van de schuur betrapte de twee jongens. Ze hadden wat hooi in brand gestoken. De eigenaar zag kans het brandende hooi naar buiten te werken waar het bleef smeulen.

Omdat er in de schuur nog meer stro aanwezig was, is de brandweer ter plaatse gekomen om er zeker van te zijn dat er niets meer lag te smeulen. Tevens bleek dat enkele bigbags met kunstmest opengesneden waren, waardoor de inhoud op de vloer lag.

De twee jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal mochten zij weer naar huis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (12-10-2010 om 00:08)
Als dit het einde is van de vele branden, weet men waar men kan zoeken.
M (11-10-2010 om 10:45)
Lekker stel jongens! zouden deze gelijk ook verantwoordelijk zijn voor de reeks andere branden afgelopen maand? Ze lijken me er wel wat jong voor, maar je weet het maar nooit, en zulke lieverdjes zijn het blijkbaar ook niet...
Jeffrey (11-10-2010 om 10:08)
Taakstraf: verplicht 2 weken bij die boer meehelpen op het land! Dan zullen ze leren dat ze van andermans spullen af moeten blijven.
Frans (11-10-2010 om 09:11)
Ze mochten weer naar huis? Nou, dan zullen ze het wel afleren.