Politie controleert weer fietsverlichting

Toegevoegd: 11-10-2010, 12.31 uur

Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Nu de donkere dagen weer zijn aangebroken, valt het weer op dat er veel fietsers zijn die zonder verlichting rijden tijdens de uren dat dit wèl gewenst zou zijn. Daarom gaat de politie weer extra controleren.

Fietsers beseffen vaak niet dat zij heel slecht worden opgemerkt door het overige verkeer en dat kan ernstige gevolgen hebben. Daarom gaat de Zeeuwse politie, en dan met name op Schouwen-Duiveland, weer extra controleren op het voeren van (fiets)verlichting.

 

Daarom nog even een geheugensteuntje: Fietsers voeren aan de voorzijde een geel/wit licht en aan de achterkant een rood licht. Het maakt niet uit of dit op de fiets zit, of op de bestuurder, als het maar goed zichtbaar is.

De tijden dat er gecontroleerd gaat worden door de politie zijn tussen zonsondergang en zonsopgang. Wat de exacte tijden zijn dat de zon op, danwel onder, gaat is te zien op o.a. de website van het KNMI.

De boete bedraagt € 35,- per overtreding. Voor mensen tussen de 12 en de 15 jaar wordt het bedrag gehalveerd.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bor (12-10-2010 om 10:47)
En als ze en passant ook nog even het niet richtingaangeven mee pakken waardoor ik als automobilist elke keer voor Jan Lul op de rem sta, en het spookrijden van de fietsers waar ik als automobilist elke keer voor moet uitwijken-uitkijken ivm heilige status fietser.
Nickey (12-10-2010 om 00:20)
Waarom voor jonge fietsers een halvering van het boete bedrag?gewoon de volle boete betalen .lijkt wel op leeftijds discriminatie..ook al worden die dan door pa en ma betaald maakt niet uit.dan letten deze er wel beter op dat hun kinderen verlichting op de fiets hebben.
Lichtje (11-10-2010 om 20:12)
Zou in Sas van Gent om 7.00u ook wel op zijn plaats zijn. Bolwerk- rortonde, en snelheidscontrole.
Bert schotsman (11-10-2010 om 18:24)
Waarom wordt die boete gehalveerd voor die jongeren? de ouders kunnen toch een bijdrage doen. dan weten ze ook wat die schatjes uitspoken.
Jan (11-10-2010 om 13:50)
Waarom wordt een boete voor overtreders tussen 12 en 15 jaar gehalveerd? Gewoon aanpakken die handel voor de volle mep. Dit is toch een lachertje zeker? Die € 17,50 lachen ze gewoon om. Laat vader en moeder er maar voor opdraaien; kunnen die gelijk hun kroost in het rechte spoor zetten.
Hippo (11-10-2010 om 13:37)
Goed zo,laat ze dan ook gelijk kijken naar WAAR de fietsers rijden. Vooral in Zierikzee. Het Slingerbos lijkt wel een fietspad geworden, terwijl het toch echt een voetpad is!!!!