Weerbericht:
Van het noordwesten uit bewolking. Vannacht kans op mist
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Uitslaande woningbrand Middelburg

Toegevoegd: 12-10-2010, 10.30 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In het Meanderhof in Middelburg heeft vanochtend een uitslaande woningbrand gewoed. Niemand raakte gewond.


De brand werd rond 09.45 uur gemeld. De brandweer riep aanvankelijk maar één bluswagen op, maar toen de politie ter plaatse kwam bleek al snel dat de brand uitslaand was op de eerste verdieping. Het was onduidelijk of er mensen binnen waren en zodoende werden een tweede blusauto en een ladderwagen opgeroepen. Ook een ambulance kwam ter plekke.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland waren twee kinderen en hun moeder in het pand aanwezig, maar zij konden voor de komt van de hulpdiensten het pand verlaten. De ambulancedienst heeft de drie onderzocht. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Volgens de woordvoerder is de brand in de slaapkamer begonnen. De woning heeft flinke schade opgelopen. Een naastgelegen woning liep rookschade op. Een medewerker van de Stichting Salvage gaat de bewoners helpen met de afhandeling van de schade.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eline (13-10-2010 om 14:17)
Een shock is altijd inwendig en is bijna altijd levensbedreigend. Tenzij ze (2e of 3e graads) brandwonden hebben opgelopen, kan het zijn dat ze een shock hadden. Deze mensen zijn ongedeerd uit hun huis gekomen en zullen een schok hebben gehad. (logisch!) Hopelijk kunnen ze weer snel hun huis in!
Ppppffffffffffffffffff wat heftig (13-10-2010 om 09:58)
@Erik, Een shock kan ook een psychische shock zijn en hoeft dus niet per definitie levensbedreigend te zijn. Veel sterkte voor de betrokkenen.
Erik (13-10-2010 om 06:27)
Brand is een van de ergste dingen die je kan overkomen. In één klap ( veel van) je bezittingen en herinneringen weg! Gelukkig geen gewonden of erger! Natuurlijk zullen ze erg geschrokken zijn, maar, (IK) een shock is toch iets anders. Een shock kan levensbedreigend zijn!
Wendy (12-10-2010 om 18:08)
Gelukkig is er niemand gewond geraakt!!!!!!! Heel veel sterkte. wendy
Jaap (12-10-2010 om 17:21)
Lef van de politie om de brandende woning binnen te gaan toen er werd geroepen dat er misschien nog iemand in de woning was. Als elke seconde telt.........
IK (12-10-2010 om 15:51)
Echt erg, gelukkig is alles goed gekomen, en zijn er geen gewonden ! en hopelijk gaat alles goed met de mensen, ze hebben natuurlijk wel een shock !
Cookie-instellingen beheren