OM wil Axelaar naar inrichting

Toegevoegd: 12-10-2010, 08.52 uur

Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Officier van justitie M. Overmeer heeft maandag tegen een 25-jarige Axelaar een gevangenisstraf van drie jaar waarvan een jaar voorwaardelijk geëist. Ook vindt zij dat de man verplicht moet worden opgenomen in een inrichting.

De Axelaar, kwaad omdat een afspraak bij het zwembad in die plaats niet was doorgegaan, was in de late uren van 15 november 2009 op zoek naar een fiets om daarmee naar huis te gaan. Een fiets ontdekte hij niet, mar wel een stevige boomtak en daarmee begon hij scheldend en tierend tegen auto's te slaan.

Een man die hem op zijn gedrag aansprak, kreeg zonder pardon een enorme klap met de tak op zijn hoofd en liep een schedelbasisfractuur, een hersenschudding en een gehoorbeschadiging op.

Als excuus voerde de Axelaar aan dat hij in een schrikreactie had gehandeld. ,,Mensen die schrikken deinzen als reactie terug en bovendien werkt schrik verlammend'', hield de officier hem voor. Volgens de psycholoog is de Axelaar iemand die zijn emoties niet de baas kan en problemen direct oplost met geweld om zo weer de controle terug te krijgen.

De rechtbank wijst vonnis op 25 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750