Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Donderdag winterse buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Twee doden bij ongeluk Philipsdam

Toegevoegd: 13-10-2010, 08.04 uur - Update: 13-10-2010, 17.12 uur
Door: Roland de Jong
BRUINISSE - Bij een ongeluk op de Philipsdam (N257) bij Bruinisse zijn twee doden gevallen. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


Het ongeluk vond rond 07.20 uur plaats. Volgens de politie zaten de slachtoffers, een man van 53 jaar en een vrouw van 51 jaar oud, op een motor en kwamen zijn in botsing met een vrachtwagen. Twee ambulances en de traumahelikopter werden gealarmeerd. De helikopter is niet meer ingezet, de slachtoffers waren op slag dood.

De 18-jarige bestuurder van de vrachtwagencombinatie, afkomstig uit de gemeente Rijnwoude, is aangehouden. Hij wordt verhoord. Zijn rijbewijs is ingenomen. Ook werd bij hem een blaastest afgenomen, maar de man had geen alcohol gedronken.

De Philipsdam was tot 12.20 uur geheel afgezet, het verkeer werd omgeleid over de parallelweg. De brandweer werd opgeroepen om te assisteren. Brandweerlieden hebben het ongeluk afgeschermd. De politie heeft ter plekke een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (15-10-2010 om 08:16)
Afschuwelijk wat er is gebeurd. Heel veel sterkte voor alle betrokkenen, en zeker ook voor de chauffeur! Jongen, ik hoop dat je hulp krijgt bij het verwerken hiervan, en de moed vind om je beroep te blijven uitoefenen;trek je niet te veel aan van al die voorbarige conclusies!
Karel (15-10-2010 om 08:08)
@vragen, zo'n motor bestaad voor de helft uit plastic. Als jij verheerd neer komt, stuiterd of iets dergelijks komen er verschrikkelijk veel krachten op de fiets vrij waar door er ook veel schade kan ontstaan. Het blijft gewoon triest.
Vragen (15-10-2010 om 00:10)
Als je de motor zo ziet dan heeft die niet al te zacht gereden denk ik. Had natuurlijk wel voorrang omdat vrachtwagen afsloeg. Vrachtwagen is niet tegen motor aangereden, maar motor tegen vrachtauto. Dus vrachtauto stond al op zijn weghelft. Sterkte voor all betrokkenen.
Michael (14-10-2010 om 21:41)
Wil iedereen de poltie het uit laten zoeken niet gaan oordelen wie hoe wat er percies is gebeurt want daar komen we toch niet achter en geef niet gelijk de chaufeur de schuld en anoniem wat maakt het uit om als 18 jarige op een vrachtwagen terijden en inzicht heb je als je 80 ben ook niet altijd
M. (14-10-2010 om 19:49)
De Chauffeur een bekende van mij, heeft geprobeerd het overige verkeer te waarschuwen. Echter kon deze niet voorkomen dat er naderhand nog eens een auto overheen ging. Wat hij dus ook heeft zien gebeuren. Graag wil ik dan ook iedereen verzoeken niet deze jongen af te branden. Sterkte aan famillie!
Ikke (14-10-2010 om 18:42)
@anoniem, Je was erbij dan, dat je het zo goed weet? Wat een oordeel ook. Beginnend chauffeur ja, maar of die nu 18, 30 of 54 is, een ongeluk blijft in en heel klein hoekje zitten en niemand wil dit.
Cookie-instellingen beheren