Tbs voor diefstal met geweld

Toegevoegd: 14-10-2010, 23.48 uur

Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Voor onder meer een diefstal met geweld in Middelburg heeft de rechtbank in Middelburg een 26-jarige Vlissinger veroordeeld tot  tbs met dwangverpleging. Het vonnis was conform de eis.

Drie anderen, drie Middelburgers, waaronder een 22-jarige vrouw, kregen elk  een gevangenisstraf van 21 maanden opgelegd. Voor de vrouw geldt dat van die 21 maanden er zeven voorwaardelijk zijn.

Tegen de drie was elk drie jaar cel  waarvan acht tot tien maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. Het stel kwam op de bewuste avond zonder drugs en drank te zitten en besloten even naar de stad te gaan om een en ander in te slaan.

Halverwege bedacht H. dat er in een woning vlakbij drugs te koop waren. Hij belde aan, en binnen de kortste keren stonden de vier met stoomstootwapen in de hand binnen. Ze bedreigden de twee mannen die in de kamer waren en verlieten het pand met laptops, een ketting, een ring, sigaretten en een portemonnee. Omdat een van de slachtoffers H. goed kende kon het stel snel worden aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750