Boetes bij grote verkeerscontrole Goes

Toegevoegd: 17-10-2010, 13.52 uur

Door: Manfred Berrevoets
GOES - In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober is voor de 22e keer de controle-actie 'In Goes uit' gehouden.

De politie Zeeland controleerde op diverse locaties in Goes bestuurders, hun voertuigen en inzittenden. De politie houdt deze actie om de veiligheid en het veiligheidsgevoel onder het (uitgaans)publiek te vergroten.
 
Tussen 21.30 en 00.30 uur werd het verkeer dat Goes in kwam gecontroleerd op de 's Heer Hendrikskinderendijk en Patijnweg. Tussen 01.30 en 05.00 uur werd het verkeer dat Goes uit ging gecontroleerd op drie locaties, namelijk op de Middelburgsestraat, A. Joachimikade en Westerstraat.
 
In totaal werden 336 voertuigen gecontroleerd en evenzoveel blaastesten afgenomen.

Resultaten:
- 3 x openstaande boetes
- 9 x proces verbaal voor rijden onder invloed. Van één van deze bestuurders werd ook zijn rijbewijs ingenomen omdat hij als beginnend bestuurder 4,4 maal teveel had gedronken.
- 7 x voor voeren van mistlampen
- 4 x voor voeren defecte verlichting
- 3 x gladde band
- 1 x defecte achteruit rijlampen
- 4 x niet tonen rijbewijs
- 1 x  voeren blauwe lampjes
- 1 x niet tonen kentekenbewijs
- 1 x niet dragen autogordel
- 1 x slechte verlichting aanhangwagen
- 12 x rijden zonder verlichting op fiets 
- 1 x negeren stopteken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boris (18-10-2010 om 22:00)
Nou gezien het aantal gevallen van mensen die onder invloed achter het stuur zaten was de actie niet helemaal voor niets. Lekker veilig: dat samen met jou op de weg nog 9 die hebben gezopen achter het stuur zitten!
Hans (17-10-2010 om 17:44)
Vooral die defecte achteruitrijlamp en verlichting is een groot drama! Iemand wel eens een lamp vervangen van een huidige auto? Kan niet moet je voor naar de garage! Heren Politie, U krijgt door dit gedrag geen enkel respect. Sterker, Verlichting is zeker belangrijk, maar je kan ook doorslaan!
Jan (17-10-2010 om 17:26)
Maar dit moet een controle zijn om het veiligheidsgevoel te vergroten. Alleen er zijn geen wapens aangetroffen. Dan is het toch veilig in Goes. Alleen er veel bekeurd voor verkeersgerelateerde feiten.
Jeroen (17-10-2010 om 16:53)
Politie zeeland is goed bezig hun tekorten te innen met dit soort acties, goed bezig. Naar mijn mening mogen ze automobilisten die onverzekerd rondrijden nog harder aanpakken. Automatische nummerplaat herkenning is een uitkomst voor de onverzekerden en wanbetalers!
Arie (17-10-2010 om 14:17)
Politie hoop het veiligheidsgevoel te vergroten, ooit heb ik deze zin eens gelezen.. : Too many security people makes me feel very insecure. Of in het Nederlands : Te veel veiligheidsmensen laten me erg onveilig voelen. Nederland is lekker bezig..