Man is rijbewijs kwijt na cafébezoek

Toegevoegd: 17-10-2010, 19.05 uur

Door: Manfred Berrevoets
MELISKERKE - Een 77-jarige man uit de gemeente Veere is zaterdag rond 17.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij teveel had gedronken in het café en vervolgens wilde gaan rijden.

De Politie Zeeland kreeg een melding binnen over een dronken man die zou willen gaan rijden. Agenten gingen ter plaatse en zagen inderdaad een man die aan de beschrijving voldeed in zijn auto zitten. Hij reed echter nog niet. De agenten besloten even te wachten.

Een aantal minuten later startte de man toch zijn auto en reed weg. De man werd door agenten al snel weer aan de kant gezet. De agenten namen een blaastest af. De man bleek meer dan drie keer teveel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Motormario (19-10-2010 om 16:44)
Helemaal eens met Japie en Cor. Vreemd trouwens dat mensen zich meer opwinden over het zogenaamd onterecht beboeten dan over het feit dat de politie heeft voorkomen dat de zoveelste dronkelap op de weg kwam. Wat heb je liever?
Cor van Leeuwen (18-10-2010 om 17:57)
Ben blij dat ze hem eerst hebben laten wegrijden als ze dit belemmerd hadden en alleen een waarschuwing hadden gegeven is de kans groter dat hij het volgende keer gewoon weer doet. Als er geen politie bij was geweest had hij toch ook gewoon aan het verkeer deelgenomen met alle risico's van dien.
Pieterman (18-10-2010 om 14:30)
Zo'n geval heb ik ook ondervonden.Eerst laten ze je rijden,foute boel dat wist ik ook wel,mee naar bureau en blazen 3x teveel en kreeg rijbewijs terug wel raar , 3uur niet rijden.Werd door de agenten netjes thuis gebracht.€300.- boete dat wel maar logisch.wel een leermoment.Doe dit ook nooit meer.
Japie (18-10-2010 om 13:48)
Goed gedaan en niet meer teruggeven aan die bejaarde. en hoezo vreemde actie ? wat moet de politie dan doen ? een boete voor iets wat nog niet gebeurd is maar wel komt ? of gewoon wegrijden wetende dat deze verkeersdeelnemer straks stomdronken de weg op gaat ? dan kan je net zo goed even wachten
Tjeah (18-10-2010 om 11:43)
Vind het ook een beetje raar hoor, wachten totdat ze een boete kunnen geven. Inderdaad dacht dat politie ook preventief te werk ging. Maar alleen ,als het lucratief is lijkt het wel. Jammer hoor, Peace
Jaap Vergeer (18-10-2010 om 10:57)
Met drank op rijden is verkeerd. Toch heeft dit iets weg van een gemeen spelletje. Waarom werd die man niet tegen gehouden vóór hij ging rijden? Dan had hij nu zijn rijbewijs nog. Waarom hield degen die belde hem niet tegen? Krijgt hij zijn rijbewijs terug + boete?