Marechaussees beschoten op A58

Toegevoegd: 20-10-2010, 18.00 uur

Door: Roland de Jong
RILLAND - Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee zijn gisteravond tijdens een controle bij afrit 30 van de A4/A58, net over de provinciegrens bij Rilland, beschoten. Dat is vanmiddag bekend gemaakt.

De marechausseees voerden een zogeheten MTV-controle (Mobiel Toezicht Veiligheid) uit. Ze zijn vermoedelijk beschoten vanuit een personenauto. Eén van de marechaussees werd hierbij getroffen, waarbij het projectiel werd tegengehouden door een kogelwerend vest. Hij raakte hierdoor niet gewond.

Tijdens de controle, rond 20.50 uur, probeerde een personenauto zich aan de controle te onttrekken. Een motorrijder van de marechaussee zette hierop de achtervolging in. In een poging de motorrijder van zich af te schudden, reed de personenauto de afrit van de A58 bij Hoogerheide af. Op deze afrit stond echter een controlepost van de marechaussee.

Met hoge snelheid is de personenauto langs de controle gereden en via een nabijgelegen rotonde teruggereden. Met hoge snelheid passeerde het voertuig wederom de marechaussee, waarbij de vermoedelijke schietpartij plaatsvond.  

Achtervolging
De marechaussee heeft onmiddellijk de achtervolging ingezet die ter hoogte van Etten-Leur is gestaakt. Ondanks de hoge snelheden, van boven de 200 kilometer per uur, is het niet gelukt het om het voertuig in te halen. De personenauto is later teruggevonden op de Oude Antwerpsepostbaan in Hoeven.

De marechaussee is opzoek naar getuigen, in het bijzonder getuigen die gezien hebben dat de personenauto door de verdachten is achtergelaten in Hoeven. Getuigen of anderen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen met de marechaussee via telefoonnummer 0164-611400.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (23-10-2010 om 13:56)
@ Sjaak: Nounou, je klinkt behoorlijk pissed-off! Maar ik geef je ergens gelijk; al die mensen met hun pasklare oplossingen zijn zeker h un roeping misgelopen. Beetje jammer, dat ondoordacht gemekker. (Zie: @ alle betweters )
@ john po (23-10-2010 om 13:05)
Ook in die "diverse" landen van je, houdt de politie rekening met buitenstaanders, als het te gevaarlijk word gaan ze echt niet koste wat kost de achtervolging blijven volhouden, dat gebeurt gewoon niet, en er zijn weinig landen om ons heen waar de militiare politie mag optreden zoals bij ons.
John po (23-10-2010 om 12:01)
Hmm in diverse landen om ons heen wordt je door de politie al voor minder van de weg af geknald ( letterlijk ) hier in nederland zijn we wel heeeel voorzichtig.
Sjaak (23-10-2010 om 10:27)
@ iedereen die weer is loopt te zeiken: veel plezier met het kijken van je Rambo films, want blijkbaar is dat het enige referentiekader dat jullie hebben!
@ chuckles (22-10-2010 om 15:37)
Nee, die ambtenaren hadden zich voor de rijdende auto moeten gooien in de hoop dat die schietende gekken dan wel gestopt waren. Feit blijft dat jij er niet bij was en dat je dus absoluut niet kan oordelen over wat er is gebeurt ;)
Arie (22-10-2010 om 13:57)
@Chuckels.. 'Wat het ook kost' zeg je.. Dus ook levens van buitenstaanders..? Ik denk dat daar de grens ongeveer wel ligt.