www.hvzeeland.nl

Marechaussees beschoten op A58

Toegevoegd: 20-10-2010, 18.00 uur

Door: Roland de Jong
RILLAND - Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee zijn gisteravond tijdens een controle bij afrit 30 van de A4/A58, net over de provinciegrens bij Rilland, beschoten. Dat is vanmiddag bekend gemaakt.

De marechausseees voerden een zogeheten MTV-controle (Mobiel Toezicht Veiligheid) uit. Ze zijn vermoedelijk beschoten vanuit een personenauto. Eén van de marechaussees werd hierbij getroffen, waarbij het projectiel werd tegengehouden door een kogelwerend vest. Hij raakte hierdoor niet gewond.

Tijdens de controle, rond 20.50 uur, probeerde een personenauto zich aan de controle te onttrekken. Een motorrijder van de marechaussee zette hierop de achtervolging in. In een poging de motorrijder van zich af te schudden, reed de personenauto de afrit van de A58 bij Hoogerheide af. Op deze afrit stond echter een controlepost van de marechaussee.

Met hoge snelheid is de personenauto langs de controle gereden en via een nabijgelegen rotonde teruggereden. Met hoge snelheid passeerde het voertuig wederom de marechaussee, waarbij de vermoedelijke schietpartij plaatsvond.  

Achtervolging
De marechaussee heeft onmiddellijk de achtervolging ingezet die ter hoogte van Etten-Leur is gestaakt. Ondanks de hoge snelheden, van boven de 200 kilometer per uur, is het niet gelukt het om het voertuig in te halen. De personenauto is later teruggevonden op de Oude Antwerpsepostbaan in Hoeven.

De marechaussee is opzoek naar getuigen, in het bijzonder getuigen die gezien hebben dat de personenauto door de verdachten is achtergelaten in Hoeven. Getuigen of anderen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen met de marechaussee via telefoonnummer 0164-611400.