Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 193 km

OM wil pedofiel twee jaar cel in

Toegevoegd: 20-10-2010, 23.07 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een gevangenisstraf van twee jaar plus nog eens zes maanden voorwaardelijk, het betalen van een (voorlopige) schadevergoeding van 4934 euro en een proeftijd van drie jaar. Dat eiste officier van justitie W. Suijkerbuijk woensdag in Middelburg tegen een 28-jarige man uit Zoetermeer voor 'grooming'. Grooming omschreef Suijkerbuijk als 'een digitale variant van de vroegere kinderlokker'.

De Zoetermeerder registreerde zich bij het sociale netwerk Habbo Hotel en legde contact met een 12-jarige meisje uit Vlissingen. Dat Habbo Hotel bestemd is voor de jeugd van 12 tot 18 jaar, was voor de 28-jarige geen enkel bezwaar, omdat hij zich beduidend jonger registreerde. Diverse keren was hij van het netwerk verwijderd omdat hij seksueel getinte taal gebruikte.


Voor de ICT'er bleek ook dat geen probleem, want hij gebruikte andere namen en passeerde het taalfilter door foefjes toe te passen. Zodoende werden zijn met seks doordrenkte taal en voorstellen niet herkend. Geheel volgens de definitie van grooming kwam er een ontmoeting met het meisje en eind januari van dit jaar belandde hij met het meisje in een Vlissings hotel. Dat hij haar daar zou hebben misbruikt ontkende hij.

Hij had haar slechts wat kusjes gegeven en ze hadden op bed tv liggen kijken. Wat hij op de chatbox op seksueel gebied had voorgesteld te doen waren slechts fantasieën, zo beweerde hij. Niettemin waren de sms'jes die hij na het hotelbezoek aan haar stuurde van een totaal andere aard. Die omschreven precis wat er was gebeurd en hoe het er een volgende keer aan toe zou gan.

Een week later ontmoette hij het meisje opnieuw en toen liet hij haar de nodige seksuele handelingen bij hem verrichten. Er kwam een eind aan zijn activiteiten toen haar moeder op de gsm van haar dochter de berichten ontdekte en een aanklacht indiende. Ook zou de Zoetermeerder geprobeerd hebben via Habbo Hotel een 9-jarige meisje te verleiden, en werd er kinderporno op zijn computer ontdekt.

Tijdens de behandeling van de zaak hield de Zoetermeerder vol dat al zijn seksuele boodschappen, de terugblikten op wat zij samen zouden hebben gedaan op louter fantasie berustte en dat hij haar absoluut niet misbruikt had. De man zit inmiddels ruim acht maanden achter slot en grendel.

Over twee weken wijst de rechtbank vonnis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin (22-10-2010 om 19:57)
Is dit een straf? ik zou als ouder helemaal over het naadje gaan. onze sameleving. ik, iedereen die normaal is, willen zulke figuren NIET meer rond hebben lopen O.M / MvJ / overheid. doe hier iets aan!!!. ouders vinden deze strafmaat echt waanzin. wij willen deze figuren niet in onze samenleving.
Willem (22-10-2010 om 17:03)
Mar; ja. machteloos. maar als ik die kl**tzak tegen kom is hij voor mij. langzaam castreren met bot roestig mesje. ik vraag me af: wat, als een dochter van 1 van de rechters wordt misbbruikt. dan ook voorwaardelijk of maar 2 jr in de bajes??
Ervaringsdeskundige (22-10-2010 om 13:01)
@Mar ,Uit uw reactie naar Willem toe spreekt uit dat U zoiets onrechtvaardig heeft meegemaakt, ook zo,n trauma niet dan weet ik zeker dat U anders had gereageerd! U heeft dus een vooroordeel ! Het leed draagt het meisje heel haar leven mee en begrip krijgt ze nooit daardoor!
Mar (22-10-2010 om 11:55)
@Willem: Toen ik je reactie las kreeg ik een brok in mijn keel. Wat vind ik dit erg! Hoe machteloos en verbitterd moet jij je wel niet voelen bij dit soort berichtgeving; heel veel sterkte!
Cora (22-10-2010 om 08:30)
Deze {man} is zwaar ziek en mag dus nooit meer vrij rond lopen.En zeker alle toegang op het internet verbieden.
Een moeder (22-10-2010 om 07:46)
WAT IS ER TOCH MIS IN DIT LAND?????? als je wiet kweekt en wat verkoopt krijg je meer straf dan wanneer je een kind sexueel misbruikt ????? deze gore viezerik hoort niet los te lopen i n de maatschappij... zulke mensen hebben niet eens door wat ze aan richten, opsluiten , voorgoed!!!
Cookie-instellingen beheren