OM wil pedofiel twee jaar cel in

Toegevoegd: 20-10-2010, 23.07 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een gevangenisstraf van twee jaar plus nog eens zes maanden voorwaardelijk, het betalen van een (voorlopige) schadevergoeding van 4934 euro en een proeftijd van drie jaar. Dat eiste officier van justitie W. Suijkerbuijk woensdag in Middelburg tegen een 28-jarige man uit Zoetermeer voor 'grooming'. Grooming omschreef Suijkerbuijk als 'een digitale variant van de vroegere kinderlokker'.

De Zoetermeerder registreerde zich bij het sociale netwerk Habbo Hotel en legde contact met een 12-jarige meisje uit Vlissingen. Dat Habbo Hotel bestemd is voor de jeugd van 12 tot 18 jaar, was voor de 28-jarige geen enkel bezwaar, omdat hij zich beduidend jonger registreerde. Diverse keren was hij van het netwerk verwijderd omdat hij seksueel getinte taal gebruikte.

Voor de ICT'er bleek ook dat geen probleem, want hij gebruikte andere namen en passeerde het taalfilter door foefjes toe te passen. Zodoende werden zijn met seks doordrenkte taal en voorstellen niet herkend. Geheel volgens de definitie van grooming kwam er een ontmoeting met het meisje en eind januari van dit jaar belandde hij met het meisje in een Vlissings hotel. Dat hij haar daar zou hebben misbruikt ontkende hij.

Hij had haar slechts wat kusjes gegeven en ze hadden op bed tv liggen kijken. Wat hij op de chatbox op seksueel gebied had voorgesteld te doen waren slechts fantasieën, zo beweerde hij. Niettemin waren de sms'jes die hij na het hotelbezoek aan haar stuurde van een totaal andere aard. Die omschreven precis wat er was gebeurd en hoe het er een volgende keer aan toe zou gan.

Een week later ontmoette hij het meisje opnieuw en toen liet hij haar de nodige seksuele handelingen bij hem verrichten. Er kwam een eind aan zijn activiteiten toen haar moeder op de gsm van haar dochter de berichten ontdekte en een aanklacht indiende. Ook zou de Zoetermeerder geprobeerd hebben via Habbo Hotel een 9-jarige meisje te verleiden, en werd er kinderporno op zijn computer ontdekt.

Tijdens de behandeling van de zaak hield de Zoetermeerder vol dat al zijn seksuele boodschappen, de terugblikten op wat zij samen zouden hebben gedaan op louter fantasie berustte en dat hij haar absoluut niet misbruikt had. De man zit inmiddels ruim acht maanden achter slot en grendel.

Over twee weken wijst de rechtbank vonnis.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (24-10-2010 om 12:40)
@Erv.Desk.: U bent degene die volstrekt onduidelijk overkomt; ik zou eerst eens werken aan een normale zinsopbouw. Uw reacties komen behoorlijk gefrustreerd over! Ik zou zeggen als U een probleem heeft of een slechte ervaring; stap ermee naar een deskundige, een echte......
Arjan (24-10-2010 om 00:34)
@ ervaringsdeskundige.. Zo ervaren als je mag zijn, ik snap niets van je onsamenhangende verhaal. Volgens mij is het verhaal van Willem en Mar wel degelijk gewoon duidelijk. Btw: de samenleving gaat naar de klote. Als die dat nog niet was dan. Afschieten zulke mensen, en snel.
Aardenburg (23-10-2010 om 15:08)
@ mar ik begreep ook totaal niet waar onze ervaringsdeskundige het over had.....
Ervaringsdeskundige (23-10-2010 om 13:49)
Waarom mensen boos mogen zijn en zeker slachtoffers vanwege in deze maatschappij het slachtoffer nog steeds niet gehoord en gezien wordt als slachtoffer , men ziet slachtoffers als een probleem! Terwijl het de daders zijn de pesters enzovoorts. Onrechtvaardigheden in de maatschappij .
Ervaringsdeskundige (23-10-2010 om 13:11)
Mar @ Ik heb het wel duidelijk gelezen , U heeft het dan niet goed duidelijk gemaakt cq genoteerd! Zie reactie op Uw notering. Ik begrijp die mensen dat ze boos zijn en terecht! Zeker vanuit hun situatie gezien! Maar er zijn niet veel mensen die daar begrip voor tonen of bevestiging geven !
Willem (23-10-2010 om 13:01)
Ervarings"deskundige???" goed te zien dat je absoluut geen ervaring hebt. jij maakt het slachtoffer tot dader. en de dader ga je pamperen. ook al de fout in gegaan om tegenover Mar de psycholoog uit te hangen.