Huisvesting migranten blijkt veilig

Toegevoegd: 21-10-2010, 11.10 uur

Door: Roland de Jong
HEINKENSZAND - De gemeente Borsele en de brandweer Borsele hebben gisteravond de huisvesting van arbeidsmigranten gecontroleerd. Zij troffen geen ernstige misstanden aan.

Het doel van de controle was om de (brand)veiligheid van de woningen te controleren en daarmee de veiligheid van de arbeiders te garanderen. In totaal bezochten de gemeente en de brandweer vijftien adressen.

De gemeente Borsele en de brandweer hadden de huisvestingsadressen steekproefsgewijs bepaald. Vooraf was afgesproken dat onveilige panden direct ontruimd zouden worden. Dit bleek niet nodig te zijn. Wel voldeden enkele locaties niet aan alle juridische en technische voorschriften. De gemeente gaat dit verder bekijken. Vervolgens wil zij met de verantwoordelijke in gesprek om te kijken of er een oplossing gevonden kan worden.

Met de controle sluit Borsele aan bij de in voorbereiding zijnde nota over huisvesting van arbeidsmigranten van het samenwerkingsverband De Bevelanden. In deze nota bepalen de vijf Bevelandse gemeenten, Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal, het beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J (22-10-2010 om 01:18)
Ieder Mens heeft recht op veiligheid , in Nederland .! Deze mensen ook .! @K Ja stuur die jongeren verplicht met een uitkering die niets mankeren naar de Fruitteler , Niet werken ? Dan ook geen uitkering meer ! Dan zullen ze wel moeten blijven Werken . En gaan die jongeren misschien , zelf beter naar Werk zoeken. Anders moeten ze het volgende jaar weer.!
Geen werk? (21-10-2010 om 22:15)
Er zijn in zeeland ruim 1400 vacetures, dus dat er geen werk is slaat nergens op, K. Misschien moet je je zoon of dochter eens vanachter de playstation vandaan trekken en ergens ramen laten lappen of borden laten afwassen!
B. (21-10-2010 om 20:04)
@K Dit gaat niet over gewone huurwoningen, appartementen of kamers. Het is goed dat er controle op is, omdat deze mensen vaak zo goedkoop mogelijk ruimte krijgen aangeboden.
Pro (21-10-2010 om 17:52)
"K''.stuur vanavond nog al de jongeren die willen werken en blijven zonder dat ze weg lopen omdat ze het werk niet meer willen doen. En weet als ze echt willen werken ze wel werk vinden hoor.En voor die woning.Vaak hebben ze geen geld omdat ze niet werken.En altijd negatief reageren,,hoeft niet hoor
Souburger (21-10-2010 om 16:45)
Deze Arbeidsmigranten zoals ze ze heten zijn hier voornamelijk in de Fruitteelt etc. Wilt U zoon of Dochter dat werk doen??????? Ga dan naar een boer en laat ze werken weet zeker dat ze na 1 dag niet meer terug gaan ...
AB (21-10-2010 om 16:38)
@K volgens mij gaat dit stukje daar niet over over. Het gaat over de veiligheid en niet over lange wachtlijsten. Daarvoor moet niet toch echt op een andere internetpagina zijn om reactie te geven!