Morgen ruiming mijnen Cadzand

Toegevoegd: 21-10-2010, 16.59 uur

Door: Roland de Jong

CADZAND - Morgen zal de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) circa 600 anti-personeellandmijnen die in de afgelopen drie weken zijn gevonden tijdens het niet-gesprongen explosievenonderzoek in het plangebied Cavelot in Cadzand-Bad, op de vindplaats vernietigen.

De werkzaamheden starten rond 10.00 uur en worden in de loop van de middag afgerond. Afhankelijk van de toestand van de mijnen en de grond, worden ze in één of meerdere delen tot ontploffing gebracht. Hierbij zal in de omgeving een plof te horen zijn. De politie zal op het moment van de ontploffing wegen in de directe omgeving korte tijd afsluiten.

Voor de ruiming worden verder geen bijzondere maatregelen getroffen in de omgeving, waar overigens al sinds 30 september een noodverordening van kracht is. De ruiming is op afstand te volgen vanaf de openbare weg waar de politie de orde bewaakt.

Op 27 en 28 september vernietigde de EODD in totaal al 700 anti-personeellandmijnen die eerder zijn gevonden in het plangebied Cavelot. De ruiming van de zes gevonden vliegtuigbommen is voorzien voor na de herfstvakanties.

Zie ook:
- Alle mijnen Cadzand vernietigd (29-09-2010)
- Explosieven tot ontploffing gebracht (28-09-2010)Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750