Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Automobilisten onder invloed

Toegevoegd: 24-10-2010, 15.51 uur - Update: 24-10-2010, 17.20 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dit weekeinde al diverse automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. Zeker zes mensen werden door de politie aangehouden.

Op de Oranjeweg in Goes is in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs van een beginnend bestuurder ingenomen. De 23-jarige Goesenaar moest rond 03.30 uur een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek dat hij, voor een beginnend bestuurder, vier keer teveel alcohol had genuttigd en dus kon hij zijn rijbewijs achterlaten op het bureau. De officier van justitie gaat beslissen wat er verder gaat gebeuren met de man en zijn rijbewijs.

Een 23-jarige automobilist uit de gemeente Goedereede raakte in dezelfde nacht zijn rijbewijs kwijt. Deze beginnend bestuurder werd betrapt op de Jan van Renesseweg in Renesse. Hij moest een blaastest doen en daaruit bleek dat hij flink teveel had gedronken. Om een exacte uitslag te krijgen moest de man mee naar het bureau.

Door een blaastest te doen op het ademanalyseapparaat kwamen de agenten er achter dat de man ruim 7 keer teveel had gedronken. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren.  Het rijbewijs wordt nu door de agenten opgestuurd naar de officier van justitie en die gaat beslissen wat er met het rijbewijs van de man gaat gebeuren.

Een 57-jarige man uit het Belgische Moerbeke is in de nacht van zaterdag op zondag eveneens zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed rond 01.30 uur in de Hazelarenstraat in Koewacht toen hij een stopteken kreeg van Zeeuwse agenten. Hij voldeed niet aan het stopteken, dus zijn de agenten achter de man aangereden en hebben zijn auto een tijdje later aan de kant gezet.

Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hoeveel precies, dat willen de agenten dan altijd even uitzoeken op het bureau, dus de man werd overgebracht naar het politiebureau. Daar aangekomen wilde de Belg graag nog een sigaret roken, maar hem werd verzocht dit niet te doen, omdat er nog een ademanalyse te doen was voor de man. Hij weigerde verder mee te werken en daarom hebben de agenten de man alsnog aangehouden.

Toen de man uiteindelijk zijn blaastest had voltooid op het ademanalyseapparaat bleek dat hij ruim drie keer teveel alcohol op had. Zijn rijbewijs is ingevorderd door de agenten en nadat hem proces-verbaal was aangezegd, kon de man weer naar Moerbeke vertrekken.

Hardleers
Rond 20.30 uur zaterdagavond is een 42-jarige Vlissinger zijn rijbewijs kwijtgeraakt.  De man reed in zijn auto door de Badhuisstraat in zijn woonplaats toen hij werd gecontroleerd door de agenten. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij drie keer teveel had gedronken. De Vlissinger was al eerder veroordeeld voor hetzelfde feit. De officier van justitie gaat beslissen wat er verder met het rijbewijs van de man gaat gebeuren.

De Vlissinger was niet de enige die hardleers bleek te zijn. Een 41-jarige man uit Sas van Gent is zaterdagavond rond 18.30 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen hij onder invloed achter het stuur van zijn auto was gekropen. Ook deze man had al eerder met drank op gereden.

De man kwam juist uit het café toen hij gecontroleerd werd door agenten van de Zeeuwse politie. Hij moest op de Kloosterlaan een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat hij drie keer teveel drank had genuttigd. Ook bleek daar dat de man al eerder zijn rijbewijs had moeten inleveren. Hij reed dus ook met een ongeldig verklaard rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Taxichauffeur
Na een melding dat een taxichauffeur zijn klanten zou vervoeren terwijl hij zelf te diep in het glaasje had gekeken, werd vannacht rond 04.50 uur een taxi stilgezet op de Kriekeweg in Koudekerke. Het is niet bekend of de chauffeur op dat moment ook daadwerkelijk klanten vervoerde, maar de man moest wel een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij inderdaad teveel had gedronken.

De chauffeur moest mee naar het bureau en heeft daar een test gedaan aan het ademanalyseapparaat. Hij blies ruim drieenhalf keer de toegestane limiet. Het rijbewijs van de 47-jarige man uit de gemeente Veere is ingenomen. Bij onderzoek door de agenten bleek dat de man al vier keer eerder was betrapt op het rijden onder invloed. De laatste keer was slechts twee weken geleden.

Het rijbewijs van de man, alsmede het proces-verbaal dat is opgemaakt, wordt verstuurd naar de officier van justitie en deze gaat beslissen wat er nu verder met de man gaat gebeuren. Taxirijden zit er in ieder geval voorlopig even niet in.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (25-10-2010 om 19:45)
Ach je word hier zo moedeloos van. Waarom altijd maar zuipen en achter het stuur kruipen. Als ze niet snel de straffen veel strenger maken . Het loopt helemaal uit de hand. Er is lijkt het wel totaal geen moraal en discipline meer is in Nederland. Zuipen en veel te hard rijden , bumper kleven , Enz.
No alcohol i must drive (25-10-2010 om 18:11)
@mar zulke auto`s zijn er al hoor maar om nou gelijk ALLE taxi chauffeurs over een kam te scheren je wordt bedankt hoop dat ik jou nooit hoef op te halen deze man stond erom bekend dat hij drinkt en rijd misschien beter nu klant worden ??
Mar (25-10-2010 om 14:08)
Fijn, zulke taxichauffeurs! Glaasje op, laat je rijden??? Maar dan toch niet door hem zeker! Misschien alle taxi's voorzien van een alcoholslot?
Bas (25-10-2010 om 06:01)
Tja, tis een hardleerse deze taxi rijder. Onlangs op cafe heb ik 'm nog gewaarschuwd om dit niet weer te doen en daar door wederom z'n baan te verspelen. Respect voor de klant die de politie tipte maar wel z'n leven riskeerde om de recidivist aan te laten houden.