Jongeman steekt al vuurwerk af

Toegevoegd: 24-10-2010, 16.27 uur

Door: Roland de Jong

RILLAND - Een 19-jarige jongeman uit de gemeente Reimerswaal is vandaag rond het middaguur betrapt op het afsteken van vuurwerk.

De man stopte op de Nieuwe Kreekrakweg in Rilland, stak een stuk zwaar vuurwerk aan en gooide het weg. Toen het tot ontploffing was gekomen spoedde hij zich weer in zijn auto en ging er met zeer hoge snelheid vandoor.

Helaas voor hem deed hij dit voorgaande (bijna) onder de ogen van surveillerende politieagenten van de politie. Die zetten de achtervolging in en lieten de jongen stoppen op de Bathseweg in Rilland. Bij controle van zijn auto troffen de agenten nog eens 15 stuks zwaar vuurwerk aan.

De jongen heeft afstand gedaan van het vuurwerk, dat hem enkele tientjes had gekost. Hij verklaarde dat hij een en ander in België had aangeschaft. De politie vernietigt het vuurwerk en maakt proces-verbaal op tegen de jongen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuws ,meisje (27-10-2010 om 12:54)
In Axel is het ook al een tijdje aan de gang. Hier kan je je huisdieren toch niet op voor bereiden!!! Daar moet ook eens aan gedacht worden,in plaats met het argument komen dat we allemaal jong zijn geweest.
Marco (27-10-2010 om 11:11)
....Maar waarom mag je dan wel afsteken bij speciale evenementen, net als bij concerten, voetbal e.d. Dat kan ook verkeerd aflopen. Kan je wel gaan "Ja maar-en" is gewoon zo, ja mag 't wel of niet en wat ik al eerder zei, geef de winkel boete door het toch eerder verkopen.
Marco (27-10-2010 om 11:06)
Dit is allemaal verboden he (het eerder afsteken bedoel ik)...waarom worden ze dan al verkocht? Maak het dan pas leverbaar als de tijd daar is en niet eerder kunnen kopen. Als je al 't weet (de politie) waar je 't kan halen geef de winkeliers dan een boete door het toch te verkopen.
Natas (27-10-2010 om 07:54)
Gewoon zielig,in souburg en vlissingen is het ook feest.
Ryan (27-10-2010 om 07:41)
Boehoe ik hoor wat geluid..... Zielig,... zet je tv wat harder.. Bij een scheet hoor je mensen tegenwoordig al huilen van te veel lawaai. Maar toen ze zelf jong waren aiai. Toen mocht het.. nu zijn ze wat ouder en is het meteen te veel.
J. (26-10-2010 om 23:08)
Hier in Goes loopt het ook te spui gaten uit!! Ze blijven maar sterrenregen afsteken.. xD Lig er iedere nacht wakker van door dat geknetter van die sterretjes. Knal erwten moeten helemaal ten strengste verboden worden, mijn cavia mauwt door dat geluid non-stop.