Gewapende overval in Vlissingen

Toegevoegd: 26-10-2010, 14.13 uur

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie is een onderzoek gestart naar een gewapende overval maandagavond in een woning gelegen aan de Rietkraag in Vlissingen.

Rond 20.00 uur drongen twee gewapende mannen de woning binnen en dwongen de bewoners onder bedreiging geld en goederen af te geven. De twee overvallers zijn daarna met de buit, die bestond uit geld, sieraden en merktassen, gevlucht via een fietsvoetpad richting de wijk Rosenburg.

Het overvallenteam van de politie Zeeland is op zoek naar personen die rond het tijdstip van de overval mogelijk iets gezien hebben in de omgeving van de Rietkraag. De politie heeft ook een signalement van de daders. Eén van de twee was een negroïde man. De ander was lichtgetint. De beide mannen waren ongeveer twintig jaar oud en droegen donkere kleding.

Opvallend detail is dat de twee mannen na de overval een groot aantal merktassen bij zich hadden. In de tassen waren de doosjes met de sieraden gestopt. Op de vluchtroute zijn inmiddels enkele doosjes leeg teruggevonden. De politie wil ook graag in contact komen met bewoners in de omliggende straten die lege sieradendoosjes of merktassen in hun tuin of vuilcontainer hebben aangetroffen.

Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau in Vlissingen of bellen naar 0900 8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen naar 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (29-10-2010 om 12:45)
@vlissinger, Vlissingen is bewezen de meest criminele stad van Zeeland, afijn dat zie je al als je die Ghetto ingaat, enige wat ze hebben is die veredelde dijk die ze een boulevard noemen.
Arie (28-10-2010 om 14:56)
Overvallen zijn heel moeilijk te voorkomen, ook is het heel moeilijk vaak om de daders te pakken te krijgen, daarom is er maar een echte oplossing, indien gepakt, lang en hard straffen! Hier moet minimaal 8 jaar gevangenisstraf voor gegeven kunnen worden en zeker geen vervroegde vrijlating!
Vlissinger (27-10-2010 om 20:34)
@Kees: woon jij op een onbewoond eiland ofzo? gebeurd in bijna elke stad of dorp!!
Vlissinger (27-10-2010 om 20:33)
@nogwelinvlissingen: `betere wijken`? net of een andere wijk minder is dan waar de rijke lui wonen...., juist in die wijken valt wat te halen. Misschien beter om de grenzen dicht te doen voor die polen en roemenen, sinds die hier komen is het erger geworden of is iedereen zo blind?
Gianna (27-10-2010 om 19:41)
@Nog wel in Vlissingen: Doei! Veel plezier in Buttinge. Er zijn ook heeel veeel Vlissingers die niet overvallen zijn hoor.
Bloem (27-10-2010 om 16:11)
Het is tog de bedoeling dat je eigen mag voelen in je huis en als dan zulke goore mafkezen dan eff je spaargeld rippen en zo stoer met pistool staan zwaaien..en waar is de poltie ook nergens de stad gaat zeker zwaar achter uit