Politie houdt klopjacht op inbrekers

Toegevoegd: 27-10-2010, 17.37 uur

Door: Manfred Berrevoets
WESTDORPE - Woensdag omstreeks 10.00 uur werd in een woning aan de Schuttersweide in Westdorpe ingebroken. Buurtbewoners zagen dit en alarmeerden meteen de politie.

De politie kwam snel ter plaatse en zag twee personen bij het huis. Toen zij naar de personen riepen, renden deze snel weg. Agenten zetten de achtervolging te voet in. Eén verdachte kon hierbij worden aangehouden. Het betreft een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De andere verdachte wist te ontkomen. De politie zette direct een gebied af waar de tweede verdachte mogelijk zou zitten. Er werd onder andere met politiehonden en een politiehelikopter gezocht.

Zeker de helikopter, die ongeveer 15 minuten boven het plaats delict heeft gevolgen, trok veel aandacht van buurtbewoners die buiten een kijkje kwamen nemen. De politie hield tegelijkertijd een buurtonderzoek.

Een oplettende buur had eerder die ochtend een verdachte auto met buitenlands kenteken in de straat zien rijden en gaf een omschrijving. In de buurt werd verder gezocht en agenten vonden een auto aan die aan de omschrijving voldeed. In deze auto zat een 50-jarige man, die eveneens is aangehouden.

De twee mannen zijn in verzekering gesteld en zullen verhoord worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karel verhoosel (5-11-2010 om 03:39)
Theo en collegae: goed stukje werk afgeleverd! Zelfs hier op Curacao is het nu bekend.
Jeffrey (28-10-2010 om 21:09)
Groot politie optreden, zou hier misschien een belangrijk persoon wonen of iemand die de politie goed kent. ;) Nou in ieder geval een goede actie, het is wel eens anders geweest.
Dennis (28-10-2010 om 18:17)
Ik heb foto's van de helicopter genomen vanuit mijn dakraam. Bleef meer dan een uur rondvliegen in het dorp.
A. (28-10-2010 om 13:50)
Zo mag het horen! Nu ook nog zorgen dat ze niet morgenavond weer een nieuwe inbraak kunnen plegen. Terug naar thuisland, gegevens registreren, grenscontroles terug en zorgen dat dit soort inbreek/jattoeristen niet meer ons land in kunnen!
P.smit (28-10-2010 om 10:36)
Als ze dit nu ook eens in terneuzen bij elke inbraak/wetovertredng deden dan woonden we nu in een een beter omgevng
Robin (28-10-2010 om 09:42)
Super actie met een goed einde TOP Alleen ben ik bang dat het tweetal eerder thuis was als de agenten. Als ze dat nu eens veranderen in de wet gelijk, terug naar het land van herkomst ! auto in beslag nemen en daar de gemaakte kosten van betalen!