Weerbericht:
Eerst nog buien in het oosten, vannacht kans op mistbanken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Eerste dode Vlissingen geïdentificeerd

Toegevoegd: 29-10-2010, 14.08 uur - Update: 29-10-2010, 15.49 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft vandaag al een eerste onbekende dode geïdentificeerd die gisteren is opgegraven op de begraafplaats in Vlissingen.

Het gaat volgens de politie om de stoker van het Nederlandse stoomschip 'De Jonge Catharina' dat destijds deel uitmaakte van het bedrijf EMZETCO Lijn uit Rotterdam dat eigendom was van de firma Van Hoboken. Van dit bedrijf voeren destijds drie schepen, te weten: De Jonge Jacobus, De Jonge Anthony en De Jonge Catharina.

Aan de hand van de overgebleven botten is antropologisch vastgesteld dat het zo goed als zeker is dat het om de destijds 25-jarige Kieboom gaat. Na onderzoek op het skelet is komen vast te staan dat het gaat om een man van ongeveer 25 jaar, ongeveer 1.60 lang en heel specifiek dat de persoon een spitse neus moet hebben gehad. Bovendien is aan de wervels af te leiden dat de man een zwaar beroep moet hebben gehad.

Deze informatie komt overeen met de gegevens uit het politierapport uit 1925 dat is opgemaakt na het aantreffen van het lichaam en op de informatie die bekend is over Kieboom. DNA-onderzoek zal uiteindelijk het definitieve bewijs kunnen leveren. Het DNA-materiaal wordt wel uit het skelet gehaald, maar de kans op een compleet DNA-profiel wordt klein geacht.

Zie ook:
- Onderzoek naar onbekende doden (28-10-2010)
- DNA onderzoek bij onbekende doden (05-10-2010)

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ruud (29-10-2010 om 17:33)
Knap werk na zo'n 85 jaar. er zullen niet veel directe nabestaanden zijn vermoed ik.