Rijbewijs kwijt na verdacht gedrag

Toegevoegd: 30-10-2010, 22.45 uur

Door: Manfred Berrevoets
BRUINISSE - Door de politie is zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit de gemeente Middelharnis.

Agenten zagen vrijdag tegen middernacht ter hoogte van het Stenenpad een auto rijden waarvan de buitenspiegel los hing tegen de deur. Ze keerden hun dienstvoertuig en reden deze auto achterna om de bestuurder te controleren.

Gekomen op de parkeerplaats aan het Stenenpad zagen ze geen auto staan. Bleek dat de auto het fietspad was opgereden en zich klem had gereden op een betonnen rand. Naast de auto stonden twee personen.

Eén van hen, de 20-jarige, vertelde dat hij de auto had bestuurd. De auto, die van zijn stiefvader was, had hij zonder toestemming meegenomen. Bleek ook dat hij als beginnend bestuurder teveel alcohol had gedronken waarna hij ook nog zijn rijbewijs moest inleveren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (1-11-2010 om 08:58)
Misschien helpt het om een alcoholslot te verplichten bij overtredingen op dit gebied.
Nck (31-10-2010 om 12:52)
Leeftijd zegt niet alles. er staan hier vaak genoeg berichjes over 50+ers die te veel heben gedronken en zijn gaan rijden. met het verhogen van de leeftijd los je het niet op. Rijbewijs heeft meneer toch weer binnen notime terug. straf omhoog. alcohol en rijden is gewoon not done.
Erik (31-10-2010 om 10:04)
Dat zal zijn stiefvader wel leuk vinden dat zijn auto bechadigt is niet dus
Vlissinger (31-10-2010 om 02:24)
Verdacht gedrag? gewoon lomp bezig zoals elke 20 jarige gek tegenwoordig doet. de leeftijd voor een rijbewijs moet omhoog, naar minimaal 21. de leeftijd 18-20 heeft gewoon geen idee wat autorijden is