Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en een enkele bui, morgen regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Brand parkeergarage loos alarm

Toegevoegd: 04-11-2010, 16.41 uur
Het bleek al snel te gaan om een misverstand.
Het bleek al snel te gaan om een misverstand.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In en rond de parkeergarage aan de Kousteensedijk in Middelburg is vandaag ten onrechte onrust ontstaan nadat rook was gesignaleerd.

Er werd in de buurt een bedrijfshulpverleningsoefening gehouden. Hiervoor was ook een rookpot ingezet. Omstanders hadden dit opgemerkt als zijnde een brand in de garage. Er werd alarm geslagen en twee blusvoertuigen, meerdere politiewagens, politiebikers en een ambulance werden ter plekke gestuurd.

Al snel bleek dat het dus ging om een loze melding.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gianna (5-11-2010 om 11:43)
Ben benieuwd welke reacties er hadden gestaan als er echt brand was geweest en de brandweer was níet uitgerukt....
Jan (5-11-2010 om 11:01)
Het kan zeker zo zijn dat het zekere voor het onzekere wordt genomen, maar men overdrijft ook vaak. Ook in dit geval werd er weer met veel materiaal uitgerukt : "twee blusvoertuigen, meerdere politiewagens, politiebikers en een ambulance". Weggegooid gemeenschapsgeld.
EHBO (5-11-2010 om 09:57)
Was het dan niet van te voren gemeld bij het AC ???????????????????
Kjeld (4-11-2010 om 23:37)
Die oefening was ook echt wel bekend bij de meldkamer. Alleen als er een melding komt van meerdere mensen van een brand in een parkeergarage dan kan de brandweer niks anders doen dan gewoon uitrukken. Die oefening was niet in die parkeergarage. Dus je weet maar nooit.
Kurby (4-11-2010 om 17:19)
Ze hebben het zekere voor het onzekerke genomen!
Jan (4-11-2010 om 16:55)
Is dit dan niet bekent bij de brandweer als er een oefening word gehouden. voorkomt paniek en een uitrukking(kost weer onnodig geld)