Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Visserman van boot gehaald

Toegevoegd: 04-11-2010, 16.51 uur
De visserman werd op de wal door het ambulanceteam geholpen. De visserman werd op de wal door het ambulanceteam geholpen. De visserman werd op de wal door het ambulanceteam geholpen.
De visserman werd op de wal door het ambulanceteam geholpen.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Donderdagmorgen om kwart voor elf werd de reddingboot “Koopmansdank” van het reddingstation Neeltje Jans opgeroepen voor een medische evacuatie.

Het bleek te gaan om een visserman op de YE 138, de “Maatje Helena”, welke bij het binnen halen van het visnet door een onverwachte zee met zijn vinger in een haak terecht kwam en een deel van zijn vinger verspeelde. Bij deze oproep kwam ook een ambulance in actie en de verpleegkundige moest ook met de reddingboot meevaren voor de hulpverlening.


Het weer was slecht: er stond een windkracht 9 tot 10 en er waren hoge golven. De kotter lag ter hoogte van de Buitenbanken en gezien het slechte weer wilde de schipper zijn netten binnen halen en terug keren naar zijn thuishaven. Het lukte een opstapper van de reddingboot uiteindelijk om over te stappen op de kotter en de onfortuinlijke man eerste hulp te verlenen.

Later kon de man in de voorhaven van de Roompotsluis overstappen op de KNRM reddingboot en verdere behandeling ondergaan bij het ambulance personeel. De Koopmansdank voer naar de wal waar de ambulance klaar stond voor verder transport naar het ziekenhuis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren