Weerbericht:
Onbewolkt en kleine kans op een ondiepe mistbank, overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zestien drugstoeristen betrapt

Toegevoegd: 05-11-2010, 15.27 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Bij een controle in Goes zijn donderdagavond in totaal zestien Belgische en Franse drugstoeristen tegen de lamp gelopen.

Dertien mensen (twaalf mannen en één vrouw) hadden minder dan vijf gram weed op zak. Zij hebben daar afstand van gedaan en hun softdrugs zijn vernietigd. De officier van justitie bepaalde dat zij, omdat zij afstand hebben gedaan van hun drugs, geen boete kregen. De leeftijden van deze mannen en vrouw liepen uiteen van 19 tot 38 jaar.

Een man van 20 jaar uit Ronse (B) kreeg een boete van € 200,- vanwege het bezit van 13,2 gram softdrugs en een man van 34 uit Tielt (B) kreeg ook een boete van € 200,- omdat hij eveneens meer dan vijf gram softdrugs bij zich had. Er werd ook nog een 21-jarige automobilist uit Rexpoede (F) betrapt. Buiten het feit dat hij en zijn passagiers ook in het bezit waren van softdrugs (allemaal minder dan vijf gram per persoon), had de automobilist alcohol gedronken.

De man werd staande gehouden in de Van De Spiegelstraat in Goes. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken om nog te mogen rijden. Hij kreeg een rijverbod en een boete opgelegd door de officier van justitie van € 100,-. Omstreeks 23.30 uur mocht de man weer richting Frankrijk vertrekken.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chicka68 (6-11-2010 om 12:55)
@Jo; onzin, nu het in de illegaliteit geduwd wordt ontstaan er tal van "thuisverkoopadresjes" wat inhoudt dat er juist minder controle is op de uitvoer. @Ron; Precies! Het lijkt wel of het "gedoogbeleid" en de daarmee samen hangende straffen vrij voor interpretatie zijn.
Benski (6-11-2010 om 12:00)
Een nederlander mag zijn 5 gram houden en een buitenlander moet het afstaan beetje raar???
Arie (5-11-2010 om 23:10)
Toevallig was ik gisteren in Goes, maar ze haalden alleen belgen van de weg, volgens mij is dit discriminatie aangezien er geen enkele aanleiding was om ze aan te houden. Daarbij, ze laten die lui wel de coffeeshop ingaan, hoe flauw ben je dan, ze stonden er nog geen 100m vandaan.
Ron (5-11-2010 om 19:54)
Hoezo rechtsongelijkheid in Nederland? Een paar weken geleden werden aan het voet/fietsveer in Breskens voornamelijk Belgen bekeurd voor het bezit van een paar gram weed. Zij kregen allen een bekeuring van 400 euro gepresenteerd. Hetzelfde feit wil dus niet zeggen dezelfde straf......
Jo (5-11-2010 om 17:55)
Je kan ze gewoon opwachten bij de coffieshop, er zijn niet veel pekken meer waar ze naar toe kunnen.
Wendel (5-11-2010 om 17:23)
Wie kan mij dit beleid uitleggen? 5 gram weed, waar hebben we het over, richt de aandacht op de grote vissen.