Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 206 km

Aanhouding voor diefstal maiskolven

Toegevoegd: 07-11-2010, 18.17 uur
Door: Manfred Berrevoets
RILLAND - Zaterdag werd een 34-jarige man op heterdaad betrapt op het stelen van maiskolven van een perceel landbouwgrond aan de Kreekrakweg in Rilland.


Tegen de 34-jarige man uit de gemeente Woensdrecht is proces-verbaal aangezegd.

De man verklaarde dat de maiskolven bestemd waren voor zijn konijnen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
NEL (10-11-2010 om 16:23)
Www laat ze jou spullen dan maar jatten. Je hebt ook zo een leuke spontane mentaliteit. Oppakken die lui en flink laten betalen en laat ze die boer maar helpen minimaal een half jaar lang en 10 uur per week. Bah wat een mispunten en www ga JIJ MAAR EENS BIJ JEZELF TE RADE
Eddy (9-11-2010 om 23:51)
Ik ben nu 42 jaar maar vroeger was het normaal dat je aan de boer vroeg of je mocht rapen sommige lieten een rijtje aardappels staan waar ze niet makkelijk bij konden rapen mocht je altijd maar om nu ongevraagt uien of aardappelen of wat dat ook van iemands perseel af te halen (jatten ) vraag het
Romana (9-11-2010 om 21:02)
Goed dat stelen voor de oogst bestraft word! Boeren werken er hard genoeg voor en ook die paar maiskloven zijn belangrijk. Vergeet niet dat mais veeal een onderdeel is van het rantsoen voor (rund)vee! Zonder rantsoen geen melkvee. Geen melkvee = geen melk, geen kaas etc.. Stelen is gewoon laf!
Miep (9-11-2010 om 17:14)
Sorry Www maar de boeren moeten ontzettend hard&veel uren werken om wat te verdienen. Als iedereen zomaar de gewassen van 't land steelt worden ze daar idd armer van. 't is een kleine moeite om toestemming aan de boer te vragen om na het oogsten de overgebleven gewassen van het land te halen.
Dima (9-11-2010 om 16:07)
@Www - Nee een boer wordt er echt niet zoveel armer van !!! Maar het gaat om het principe , normen en waarden !! De dief wordt van stelen niet rijker maar armer...!!! Beter ARM dan SLECHT !!! Laat dat eens goed tot je doordringen.....
Annet (9-11-2010 om 13:13)
@www die paar maiskolven is de bron van inkomsten voor een boer. Ben benieuwd hoe jij zou reageren als je baas aan het einde van de maand zegt ik heb je salaris met 500 euro verminderd want ik wil graag een nieuwe auto. Geloof niet dat je dit leuk gaat vinden. Dus waarom mag je van een boer wel stelen? Als die persoon het gewoon gevraagd had, had die boer wellicht niet eens moeilijk gedaan.
Cookie-instellingen beheren