Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 254 km

Dronken man volgt raad niet op

Toegevoegd: 08-11-2010, 10.52 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een man is dit weekeinde zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder het zicht van de politie dronken achter het stuur kroop, ondanks dat agenten hem al hadden gewaarschuwd.

De dronken man liep tegen de lamp toen agenten in de nacht van zaterdag op zondag rond middernacht aankwamen bij het politiebureau in Middelburg. De agenten zagen een personenauto die geparkeerd stond op het terrein bij de politie. Hier mag men niet parkeren en net toen de politie arriveerde wilden vijf mensen in de auto stappen om naar huis te rijden.


De agenten spraken de bestuurder van de auto aan en vroegen hem zijn auto elders te parkeren of weg te gaan, omdat hij geen handige parkeerplek had uitgekozen. De 32-jarige Terneuzenaar hield een kort gesprek met de agenten en toen roken zij dat de automobilist behoorlijk naar drank riekte.

De agenten hebben de man laten blazen en uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Omdat zij de man nog niet hadden zien rijden, hebben zij de Terneuzenaar gewaarschuwd niet te gaan rijden en een taxi naar huis te nemen. Dit zou hij doen en de vijf liepen weer richting het centrum van Middelburg om daar de daad bij hun woord te voegen.

Toen de agenten even later op de beelden van de camera die pal naast de auto hing keken, zagen zij tot hun verbazing dat het vijftal toch weer in de auto stapte. Toen de groep ook daadwerkelijk wegreed hebben de agenten ingegrepen. De bestuurder mocht zijn auto laten staan en moest op het ademanalyseapparaat blazen. Hier kwam uit dat hij drie keer teveel had gedronken.

De man kon meteen zijn rijbewijs inleveren. Dit is opgestuurd naar de officier van justitie die verder bepaalt wat er met het rijbewijs en de man gaat gebeuren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erwin (8-11-2010 om 18:22)
Drank maakt meer kapot dan je lief is. Je hersenen bijvoorbeeld.
Paul (8-11-2010 om 17:20)
Dat is nu echt super DOM.!!!!!!!!!!!!
-- (8-11-2010 om 13:36)
Vind het een beetje een raar verhaal. Als de politie al rook dat ie te veel had gedronken, en hem daarna maar gewoon hebben laten gaan kon je verwachten dat ie terug in z'n auto stapt. Ten tweede mocht ie daar z'n auto niet parkeren, en toch zag de politie op camera dat de auto daar stond ???
Frans (8-11-2010 om 13:22)
Zozo, da's een slimme jongen.
Truus (8-11-2010 om 12:28)
Deze man moet toch echt een lomperik zijn om zoiets voor het oog van de politie uit te willen voeren
Jacob (8-11-2010 om 11:58)
Dat is een handige geweest. Rijbewijs never meer teruggeven, en voertuig verbeurd verklaren ze leren het nooit om met drank op achter het stuur te kruipen. Gewoon zwaar straffen, men is zich niet bewust wat ze een ander voor leed kunnen aandoen.
Cookie-instellingen beheren