Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien, morgen overdag ook perioden met zon
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Auto van de weg op A58 bij Goes

Toegevoegd: 12-11-2010, 21.22 uur - Update: 13-11-2010, 12.27 uur
Het ongeval op de A58 ter hoogte van Goes
Het ongeval op de A58 ter hoogte van Goes
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets
GOES - Door de hevige regenval is er op de A58 ter hoogte van Goes vrijdagavond een auto van de weg geraakt.

Het eenzijdige ongeval vond rond 18.45 uur plaats op de rijbaan richting Goes net na de afslag Heinkenszand. Omdat niet duidelijk was of er nog personen in de auto zaten werden twee ambulances en de brandweer opgeroepen.  

Deze rukte met groot materieel uit. Ook werd er vanuit Middelburg en hulpverleningsvoertuig ingezet. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat de inzittenden, een 39-jarige vrouw uit Arnemuiden en haar 5-jarig zoontje, zelfstandig uit de auto konden komen. Beide zijn opgevangen in een ambulance en ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De oorzaak van het ongeval is volgens de politie mogelijk aquaplaning na de hevige regenval. De auto is weggesleept door een bergingsbedrijf. Tijdens de bergingswerkzaamheden van de A58 afgesloten. Hierdoor ontstond er een kleine file.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
BenH (14-11-2010 om 08:31)
Wat een heerlijk gezever weer. Wel winterbanden geen winterbanden. En nog een goeie : Geldklopperij en al 50 jaar enz. Misschien is het zinvol zo nu en dan eens te kijken of er nog profiel op de bandjes zit want dat is de clou.
PP (13-11-2010 om 15:31)
Idd, Ikke hoogmoed komt voor de val. Op een droog wegdek rechtuit kunnen we allemaal Michael Schumacher nadoen. Het gaat om inzicht, anticiperen en verstand gebruiken. Ook op de A58. Altijd alert blijven op auqa-planing of onverwachte omstandigheden zoals een verzakte wegdek of een pechgeval
Monique (13-11-2010 om 13:38)
Misschien zijn winterbanden niet direct noodzakelijk maar dat we meer profiel op onze banden zouden moeten hebben is wel duidelijk. Minimaal 1.6 mm is ook helemaal niets en zeker niet met slecht weer. Misschien moet de wetgever daar eens iets aan doen.
Rob (13-11-2010 om 13:26)
"SlowRider Met winterbanden geen aquaplanning." Dus als er in de zomer voor extreme regen wordt gewaarschuwd, moet heel winterbandenminnend Nederland wisselen? Het punt dat je in een slip kan raken komt inderdaad wat verder te liggen, gevolg harder rijden en dus zinloos.
Ikke (13-11-2010 om 10:57)
Wat een gezeur over die winterbanden. allemaal geld klopperij. Gewoon beter opletten en snelheid aanpassen. doen we al ruim 50 jaar. Daarnaast is het wegdek tussen Goes en Middelburg wel erg nat altijd waardoor je makkelijk gaat drijven, dus opletten en gas los.
Alfred (13-11-2010 om 08:18)
Een tijdje geleden op het testcircuit bij Lelystad een Michelin dag gehad en daarbij werd uitgelegd dat het helemaal niet meer uitmaakt op welke banden je rijdt. Winterbanden kunnen het hele jaar en slijten iets sneller, maar lang zo veel niet meer als vroeger. In ieder geval sterkte na de schrik!