Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
61 files van totaal 194 km

Aanvaring schepen op kanaal

Toegevoegd: 16-11-2010, 14.59 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Twee zeeschepen zijn dinsdag op het Kanaal van Gent naar Terneuzen in dichte mist met elkaar in aanvaring gekomen. Er was aanzienlijke materiële schade. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en er was geen schade aan het milieu. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt de aanvaring.

Om 12.20 uur voer een Russisch zeeschip tussen Sluiskil en de sluizen van Terneuzen met zijn voorschip tegen de stuurboordszijde van een zeeschip dat op de Bahama’s staat geregistreerd. Het Russische schip kwam uit Gent en was op weg naar de Westerschelde. Het andere schip kwam uit de sluis en wilde de Zevenaarhaven binnenvaren toen de beide schepen elkaar raakten.


Het schip uit de Bahama’s liep hierbij enkele gaten in de huid op en ligt in afwachting van inspectie afgemeerd in de Zevenaarhaven. Het Russische schip heeft minder schade en ligt ten anker op de rede van Vlissingen. De Waterpolitie van het KLPD onderzoekt het ongeval en maakt proces-verbaal op.

Vermoedelijk ligt de oorzaak van de aanvaring in een communicatiefout tussen de loodsen van beide schepen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans van Bavel (17-11-2010 om 01:21)
Wie betaalt deze schade????? De eigenaar van het foute schip (want één van de twee had ongetwijfeld voorrang) ? Of het loodswezen omdat de l;oodsen hun bijzondere verantwoordelijke vak niet vlekkeloos uitvoerden.
Jan tuininga (16-11-2010 om 21:22)
Miscommunicatie van de loodsen jawel die "heren" zijn toch lekker niet verantwoordelijk dus kunnen de kapiteins weer de straffen tegemoet zien om dat ze zich lieten "beraden. werden ze maar persoonlijk verantwoordelijk gesteld , zouden er vast minder ongelukken zijn.
Jaap vergeer (16-11-2010 om 21:15)
Communicatie fouten tussen Loodsen...?... Da's slordig. De één sprak Belgs en de ander Zeeuws?
Cookie-instellingen beheren