Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 17 km

Ongeluk door mist bij Vlaketunnel

Toegevoegd: 16-11-2010, 20.45 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Nabij de Vlaketunnel zijn vanochtend zeven auto's met elkaar in botsing gekomen. Dat gebeurde vanwege de dichte mist.

Volgens de politie vond het ongeluk rond 09.20 uur plaats en was er ter plekke sprake van zicht tussen de 50 en 100 meter. De auto's botsten op elkaar aan het einde van een file. Er raakte niemand gewond. Vier voertuigen moesten weggetakeld worden.


Overlast
Rondom de Vlaketunnel is al enkele dagen sprake van ernstige verkeersoverlast. Rijkswaterstaat heeft vrijdagavond de tunnel op de A58 afgesloten voor alle verkeer nadat het wegdek omhoog was gekomen. Vanaf woensdagochtend 6 uur zijn de vluchtstroken in de Vlaketunnel in beide richtingen beschikbaar voor het lokale verkeer dat over de A58 rijdt. Dit gold sinds gisterochtend al voor het verkeer richting Bergen op Zoom en is vanaf de komende ochtendspits ook zo voor het verkeer richting Vlissingen.

Rijkswaterstaat blijft dringend adviseren om zoveel mogelijk gebruik te maken van de N57 en N256/N59 richting Zuid-Holland en Brabant en vice versa. Verkeer vanuit Middelburg wordt bij knooppunt De Poel (Goes) omgeleid richting knooppunt Hellegatsplein en kan vanaf daar de weg vervolgen. Verkeer vanuit Breda wordt bij de knooppunt de Stok (Roosendaal) via Hellegatsplein richting Zeeland geleid.

Lokaal verkeer in beide richtingen wordt door de Vlaketunnel over de vluchtstroken geleid. Voor de richting Vlissingen geldt hierbij een  breedtebeperking van 3,50 meter. Verkeer naar Vlissingen en breder dan 3,50 meter wordt omgeleid via afslag 33 (Yerseke) en volgt route U14. Deze omleidingsroute wordt ter plaatse aangegeven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Vergeer (17-11-2010 om 11:26)
Zo'n ongeval laat weer eens zien wat de zwakte is van Zeeland en waarom we economisch achterblijven. Te weinig en te slechte [benepen] aanvoerwegen. A58 gestremd? Heel Zeeland in de file. Alle wegen die voor ontlasting hadden kunnen zorgen zijn door waterschap en provincie al afgesloten.
Cookie-instellingen beheren