Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 89 km

Extra controles bij Vlaketunnel

Toegevoegd: 19-11-2010, 15.46 uur
Door: Roland de Jong
KRUININGEN - De politie start aanstaande maandag met snelheidscontroles in de Vlaketunnel. Dat doet zij om bestuurders bewust te maken van hun eigen en andermans veiligheid.

Rijkswaterstaat is druk bezig om de problemen in de tunnel op te lossen. Zo heeft men tijdelijke voorzieningen getroffen waaronder het rijden over één rijstrook. De bijzondere situatie in en om de tunnel zorgt voor extra gevaar voor het verkeer en wegwerkers. Daarom heeft Rijkswaterstaat op dit traject een maximum snelheid van 70 kilometer per uur ingesteld. Ook worden er door het harde rijden extra trillingen veroorzaakt die schade kunnen berokkenen aan de tijdelijke voorzieningen (dus niet aan de tunnel zelf).


De politie start maandag met snelheidscontroles om de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerkers te waarborgen. De politie en Rijkswaterstaat hopen dat bestuurders zich aan de maximum snelheid houden. Degenen die zich niet aan de snelheid houden, riskeren een boete. De resultaten van de snelheidscontroles worden dagelijks bekend gemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (20-11-2010 om 10:03)
Daarnaast moeten mensen zich gewoon aan de snelheid houden bij werkzaamheden. Ik rijd ook zeker nooit niet netjes 120km/h maar bij werkzaamheden wel ivm veiligheid van de mensen die er werken. Dus niet zeuren over melkkoe.
Wiep (20-11-2010 om 09:48)
Dit is echt de grootste onzin wat ik gegehoord heb, betonblokken die gaan schuiven bij een hogere snelheid dan 70 p/uur,dit is gewoon geld klopperij.
Ilooon (20-11-2010 om 08:53)
Frans,daarom afstand houden en niet bumberkleven,daardoor ontstaan de meeste ongelukken omdat je te weinig hebt om te hendelen.want iemand die kleeft achter achter mij,ga ik niet eerder opzij voor degene afstand houdt.
Dagelijkse bestuurder (19-11-2010 om 23:36)
Wat een onzin verhaal!! trillingen aan de tijdelijke voorzieningen! van een auto die door de tunnel rijd zal er geen trillingen veroorzaakt worden of je nu 70 km of 120 km /h rijdt
Lonneke (19-11-2010 om 22:47)
Ze moeten toch de kosten van de tunnel dekken,begreep dat het een half jaar gaat duren deze ellende.;
Frans (19-11-2010 om 21:41)
Kortom, mensen die op het laatste moment nog even op de rem trappen, waardoor er ongelukken ontstaan en dus de weg opnieuw geheel afgesloten zou zijn. slim bezig jongens
Cookie-instellingen beheren