Weerbericht:
Een enkele bui, vanavond geleidelijk meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Onderscheidingen brandweer Borsele

Toegevoegd: 21-11-2010, 20.35 uur
Er werd een groot aantal diploma's en onderscheidingen uitgereikt.
Er werd een groot aantal diploma's en onderscheidingen uitgereikt.
© Foto: René Proos
Door: Roland de Jong
'S-HEER ABTSKERKE - Tijdens de jaarlijkse bindingsavond van het brandweerkorps Borsele zijn zaterdagavond diverse onderscheidingen uitgereikt.

De avond werd gehouden in vereniginsgebouw Versvliet in 's-Heer Abtskerke. De avond had een ingetogen karakter in verband met het recente overlijden van brandweercollega Theo de Witte. Aan het begin van het officiële gedeelte werd hierbij stilgestaan door het houden van een minuut stilte.

Burgemeester Gelok van de gemeente Borsele reikte als eerste een 24-tal diploma's uit voor onder meer de opleidingen Brandwacht, Brandwacht 1e klas, Hoofdbrandwacht, Onderbrandmeester, Brandmeester, Instructeurs, en Brandweerchauffeurs. Hierna was het tijd om de onderscheidingen op te spelden.

Frank van der Jagt van de post Heinkenszand zat 12,5 jaar bij de brandweer en kreeg een Bronze kruis. Het twintig-jarige jubileum van Leon Elenbaas (Post Heinkenszand), Jan-Willem Minnaard (Post Baarland) en Wim Remijnse (Post Ovezande) kreeg ook de nodige aandacht.

Bij 25 jaar dienst wordt een verzilverd kruis uitgedeeld. Dit jaar werden hiermee beloond: Joop Almekinders (Post Baarland), Piet Otte (Post Baarland), Jan Verdonk (Post 's Gravenpolder) en Wim Witte (Post Borssele). Ook Leen van der Maas kreeg deze onderscheiding in zijn huidige rol als brandweercommandant.

Wim Elenbaas van de post Baarland kreeg een verguld kruis voor 30 jaar dienst en voor hun 35-jarige dienst kregen ook Jan de Feijter (oud brandweercommandant), Paul Meerman (Post Nieuwdorp) en Rien de Vos (Post Nieuwdorp) een verguld kruis. De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750