Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Officier eist vrijspraak voor bejaarde

Toegevoegd: 25-11-2010, 23.42 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen een 71-jarige man uit Wemeldinge vrijspraak gevraagd. Eerder was er een celstraf van 10 maanden waarvan vier voorwaardelijk geëist.


De bejaarde man wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met een achtjarig dorpsgenootje. De handelingen, die voornamelijk bestonden uit het betasten van het meisje, zouden in de periode 2008 tot en met mei 2009 hebben plaatsgevonden.

Dat de officier nu vrijspraak eist, komt door een recent arrest van de Hoge Raad, die stelt dat een bewijs, alléén gebaseerd op alleen de verklaring van het slachtoffer onvoldoende is om tot een veroordeling te komen.  

De zaak werd eerder aangehouden om de verklaring van het meisje door een deskundige te laten beoordelen. Deze beoordeelde haar verklaring als 'onvoldoende betrouwbaar'. Uitspraak 9 december.  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (13-12-2010 om 08:48)
Ik zeg maar zo al was de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalde HAAR wel. Meneer heel veel sterkte met de verwerking, want het is niet niks om hier van beschuldigd te worden.
Wendy (9-12-2010 om 17:08)
Heel veel sterkte aan het slachtoffer en de familie, probeer het onrecht wat jullie is aangedaan een plaats te geven en trek jullie van de vele meningen en oordelen van anderen niks aan, het is voor een buitenstaander heel makkelijk oordelen, maar jullie kennen de waarheid het beste.
Wendy (9-12-2010 om 17:07)
Lang leve het recht systeem van Nederland!!!! Als dader wordt je beter geholpen, gelooft en beschermd, dan dat je slachtoffer bent met een litteken voor heel je leven. Men zou bijna geen aangifte meer doen, dan kan de dader op zijn minst ook niet worden vrijgesproken.
Vlissingse (27-11-2010 om 22:14)
Waar rook is, is vuur.... lijkt me verstandig om dit volledig uit te zoeken en deze persoon in de gaten te houden......
Gianna (27-11-2010 om 21:42)
@Marga (Zou een kind van 8 jaar zo iets zo maar uit haar duim zuigen). Lijkt mij ook sterk maar als de ouders (al dan niet terecht!) deze gedachte voeden dan is dat heel goed mogelijk.De rechters wegen de feiten en beslissen. Degenen die hier reageren kennen niet alle feiten, dus mondje dicht!
Mar (27-11-2010 om 14:08)
@Mar 27-11 09.15 uur: Ik zou het op prijs stellen dat je mijn naam niet meer gebruikt.Jouw reacties verschillen nogal van die van mij, en staan bovendien vol spelfouten! Alvast bedankt!
Cookie-instellingen beheren