Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 164 km

Taakstraf voor dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 29-11-2010, 15.02 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 40-jarige inwoner van Kapelle die op 5 maart 2009 op de Valckenisseweg in Rilland een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte, is daarvoor maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot  een taakstaf van dertig uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar.

De vrachtwagenchauffeur wilde linksaf slaan naar de parkeerplaats bij het Shell-benzinestation. De motorrijder die hem tegemoetkwam had hij wel gezien, maar dacht er nog voorlangs te kunnen. De motorrijder remde nog uit alle macht, maar  kon de vrachtwagen niet meer ontwijken en schoof tegen de rechter achterkant van de vrachtwagen. Het slachtoffer, een 39-jarige inwoner van Reimerswaal, overleed ter plekke.


De officier van justitie had een taakstraf van tachtig uur en een rijontzegging van een jaar waarvan zes maanden  voorwaardelijk geëist. Volgens de officier had de Kapellenaar 'onvoorzichtig of onoplettend' gereden, met alle gevolgen van dien. De rechtbank achtte slechts het verlenen van geen voorrang  bewezen.

Zie ook:
- Motorrijder omgekomen bij ongeluk Rilland


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Petra (1-12-2010 om 19:16)
Een zeer vreselijk ongeval. Wie de schuld heeft laten we maar even in het midden. Ten eerste mijn condeolanses aan de nabestaande en veel sterkte voor de trucker die een enorm beeld op zijn netvlies houdt. ik kan me de reacties voorstellen. maar wees voorzichtig het kan ons ook overkomen. en dan..
Judge dredd (1-12-2010 om 17:53)
Als motorrijder kan je zo vermoord worden, de strafeis is altijd ziekmakend laag, want "een ongelukje" hebben we blijkbaar allemaal wel eens of zo.. per ongeluk of expres.. het is gewoon een vogelvrij verklaring. niet normaal meer. ik schaam me weer voor vrouwe justitia.
Corné (1-12-2010 om 17:42)
Mensen denk nou AUB even na voor dat je wat gaat roepen in het openbaar waar je geen kaas van gegeten hebt! Ik vind het echt smakeloos hoe sommige van jullie uit vallen tegen over deze Trucker. Iedereen maakt fouten alleen nu met een diep trieste afloop. sterkte aan beide partijen
Me (1-12-2010 om 15:18)
NEE dat is onmogelijk tenzij je het onderzoek heb gedaan of de rechter bent! dus ga niet oordelen maar ga lekker plantjes kweken ofzo! Sterkte aan de nabestaanden en aan de vrachtwagen chauffeur met het verwerken van dit tragische verlies!
Me (1-12-2010 om 15:17)
En denk eens aan de nabestaande van deze motorrijder? zijn die er echt bij geholpen dat er hier als een kippehok geschreeuwd word over hoe laag de straf wel niet is? weten jullie ALLE FEITEN?! niet jullie eigen waarheid maar de waarheid van het onderzoek??
Me (1-12-2010 om 15:14)
Mensen mensen wat zijn we weer zielig en onvolwassen! Laten we even voorop stellen dat er bij dit ongeluk 2 voertuigen betrokken waren! Het is heel erg dat de motorrijder is overleden maar nog veel erger is dat iedereen daar de trucker de schuld van geeft! Zielige en kortzichtige mensen!
Cookie-instellingen beheren