Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
39 files van totaal 118 km

Dertig maanden voor misbruik

Toegevoegd: 01-12-2010, 14.45 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een voormalige inwoner van Lewedorp (35) tegen wie twee weken geleden en gevangenisstraf van vijf jaar was gevorderd voor onder meer verkrachting, mishandeling en 'grooming', is woensdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden plus nog eens twaalf maanden voorwaardelijk al stok achter de deur. Ook moet hij 4.000 euro schadevergoeding betalen. De officier van justitie had 7.400 euro gevraagd.

De Lewedorper, inmiddels verhuisd naar Maasluis, werd schuldig bevonden aan  verkrachting van zijn ex-vriendin en het hebben van seks met  een 13-jarige meisje met wie hij een relatie had. Ook achtte de rechtbank bewezen dat hij tussen 2004 en 2008 zijn vriendinnen heeft mishandeld. In 2007 legde hij via internet contact met een 16-jarig meisje met de bedoeling er seksueel contact mee te hebben (grooming). Hij deed zich toen voor als 18-jarige.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (3-12-2010 om 10:50)
Wat ik niet begrijp is waarom ze mensen met dit soort pervers gestoord gedrag niet willen of kunnen verplichten tot dwangverpleging; cq Tbs.De kans op recivide is heel erg groot, en door dit soort uitspraken lacht dader de ... uit zijn broek . Ik snap dit echt niet, en word er heel naar van!
Jan4321 (3-12-2010 om 09:34)
Heel Nederland wil hogere straffen. Heel Nederland wil dat onze wet word aangepast. Heel Nederland wil zijn of haar kinderen beschermen tegen dit soort uitschot. Het gebeurt niet. Onze volksvertegenwoordigers zijn een leugen. De hele democratie in dit land is een groot smerig leugen!!!
Jewannes (2-12-2010 om 22:33)
Ik vind serieus dat onafhankelijke rechters in ons rechtssysteem thuis horen. Wat ik onzin vind is dat dat deze rechters prediken dat hogere en of zwaardere straffen niet zouden helpen omdat het niet afschrikt. Chemische castratie is een prima middel
RR (2-12-2010 om 21:54)
Betalen moet hij niets ,als hij niet betaalt doet niemand er iets meer aan ook het recht in Nederland niet. Laten werken alleen op een eiland met zijn collega's laat ze elkaar maar bewerken. Sterkte aan de familie
Philip (2-12-2010 om 19:20)
@Jan, sinds 2008 gaat er niet meer standaard 1/3 van de straf af. Alleen onder voorwaarden gaat men over tot vervroegde invrijheidsstelling. Graag niet verder verspreiden, dit hardnekkige misverstand.
CO (2-12-2010 om 18:40)
@VdVonck: U beschrijft een misdaad. U dient dit onmiddellijk te melden aan de politie. Als u dit niet doet bent u medeplichtig, net als wanneer u een gewonde langs de weg laat liggen.. Laakbaar, uw soort tolerantiecriminaliteit, wel weten en roepen, maar bang de andere kant op kijken.
Cookie-instellingen beheren