Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 27 km

Vrijspraak schietpartij Vlissingen

Toegevoegd: 03-12-2010, 09.19 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank heeft donderdag een 19-jarige Vlissinger vrijgesproken van zowel poging moord als poging doodslag. Er was vijf jaar cel was geëist.

De Vlissinger, die alles ontkende, werd ervan verdacht in de avond van 23 januari in de Bloemenlaan in Vlissingen op twee plaatsgenoten te hebben geschoten. Eerder die dag ontmoette hij bij een supermarkt de man die een jaar eerder betrokken was bij een mishandeling met de Vlissinger als slachtoffer.


Na de ontmoeting zou de Vlissinger zijn vertrokken naar de hangplek aan de Bloemenlaan. Even later verschenen ook de betreffende man en diens broer. Vrijwel direct werd er op de twee mannen geschoten. Volgens de officier van justitie kon, gebaseerd op één getuige die hem zag schieten, alleen de Vlissinger hebben geschoten. Alle andere verklaringen repten overigens van een in het zwart geklede man die de schoten zou hebben gelost.

Volgens de rechtbank was er te weinig wettig bewijs om hem te kunnen veroordelen. Zodoende werd de man gisteren vrijgesproken.

Zie ook:
- 'Vijf jaar gepast voor schietpartij (19-11-2010)
- Onderzoek naar schietpartij Vlissingen (23-01-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (15-10-2011 om 12:29)
Goed dat ik dat weet, als ik iets ergs voor m'n neus ziet gebeuren dan loop ik door, want ik als enige bewijs is toch niet genoeg. Zoek het dan maar uit. Vraag dan ook niet om getuigen als er maar 1 van is.
Agent wat een lachertje (15-10-2011 om 08:30)
*anoniem* als jij agent bent ( wat ik betwijfel) dan maak je wel een taalfouten en die wijk in vlissingen staat nu eenmaal niet goed bekend ...ben blij dat ik uit die buurt weg ben hier wil je,je kinderen niet op laten groeien
Shab bloemenlaan (14-10-2011 om 22:18)
Soo die heeft lekker een paar duizend euro schadevergoeding gekregen
Respect noh? (13-2-2011 om 07:58)
Ja ja de bende van elende hebben het voor ut zeggen hier in de crxjes vet hard boekuh en er niks van zeggen hoor want je krijg zo een pipa in je nek.en het gekke is de vrouwkes vallen erop!!!!
Dauwendaele (11-12-2010 om 02:58)
En hoe weet je nou of die verdachte heeft geschoten? Als er geen bewijs is kan je niemand veroordelen anders krijg je een hoop leugens... Ben al die hypocrite mensen hier wel beu bah
Anoniem (4-12-2010 om 09:32)
Waar gaat de tijd naar toe schuldig maken van een schiet partij en tog als beloning vrij gelaten worden scande ik ben agent ik pak ze op en de rechter laat ze vrij schandaalig
Cookie-instellingen beheren