Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil jaar cel voor fataal ongeluk

Toegevoegd: 03-12-2010, 09.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 21-jarige inwoner van Sluiskil is donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een celstraf van een jaar en een rijontzegging van drie jaar geëist vanwege betrokkenheid bij een zeer ernstig verkeersongeluk.

De beginnend bestuurder wordt verweten op 6 juli 2008 met hoge snelheid over de kruising Langeweg/Oude Bontepolderstraat in Sluiskil te hebben gereden. Ook zou hij onder invloed van medicijnen zijn geweest en geen voorrang te hebben verleend. Als gevolg daarvan botste hij tegen een van rechts komende scooter.


De bestuurster van de scooter, een 16-jarig meisje uit Sas van Gent raakte zwaar gewond. Haar passagiere, een 15 jarig meisje uit Philippine kwam dertig meter verder op de grond terecht en overleed ter plaatse. De auto van de jongeman kwam honderd meter na de botsing tot stilstand tegen het talud.

Volgens een deskundige moet de jongeman zeker 120 tot 130 kilometer per uur hebben gereden, waar 80 kilometer per uur is toegestaan.

Uitspraak 16 december.

Zie ook:
- Dode bij verkeersongeval Sluiskil (06-07-2008)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke (6-12-2010 om 17:27)
@familie: er is nog helemaal niets bewezen! Het is maar net waar je zelf in wilt geloven! Ik zou ook zo denken als het mijn dochter was, geloof me. Ik kende da meisje ook maar je kan niet zomaar iemand vanalles toewensen voor een ONGELUK. Niemand wil iemand zomaar doodrijden zonder schuldgevoel!
Familie (6-12-2010 om 13:01)
Ik ga mijn energie niet meer steken in dit soort domme mensen. je moest je verschrikkelijk schamen. tegenover Chloé, Karlijn, en alle nabestaanden. het is bewezen, dus wat jij (IKKE) ook zegt!!!!! geeft al aan dat je verstand ver te zoeken is.
Ikke (6-12-2010 om 07:59)
@Philippine, ik vind dat K. ook gestraft moet worden, zji is degene die op de scooter reed en dus ook niet goed heeft uitgekeken!! Als je met 120 tegen een talud rijd ziet je auto er iets anders uit dan nu het geval was dus zo hard heeft hij niet gereden! Zelfs niet over de kop gegaan duss.
Bah (5-12-2010 om 20:51)
@Eddie @Anoniem; feit blijft dat hij 40 tot 50km te hard heeft gereden, een meisje heeft gedood, een ander zwaargewond. Hij wilde het niet? Hij heeft het moeilijker dan de familie die hun dochter voorgoed kwijt is? Wat een onzin. En dan zo'n slappe straf van een jaar. Walgelijk beleid!!
Sluiskillenaar (5-12-2010 om 20:25)
Lijkt me duidelijk dat hij schuldig is, dus gestraft dient te worden, de hoogte van de straf? tsja, daar zijn de meningen over verdeeld. wel raar, dat gebleken is dat hij 120 / 130 reed, de inzittenden verklaarden dat hij 80 reed, dienen die dan ook niet gestraft te worden, voor hun leugens???
Familie (5-12-2010 om 20:10)
Zonde hé voor A keep your head down. want met kerst en oud en nieuw zit je in de bak. daar waar je thuis hoort. en hopen dat je maatjes terug geroepen worden voor MEINEED. groeten uit Philippine
Cookie-instellingen beheren