Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Hond verdronken, vrouw onderkoeld

Toegevoegd: 03-12-2010, 16.47 uur - Update: 03-12-2010, 18.29 uur
De brandweer gebruikte een reddingsvlet om te helpen.
De brandweer gebruikte een reddingsvlet om te helpen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - In Zierikzee is vanmiddag een hond verdronken nadat deze door het ijs was gezakt. Een vrouw raakte flink onderkoeld.

Het voorval deed zich rond 15.20 uur plaats in watergang 'Kaeskenswater' nabij het volkstuintjescomplex Kaaskenshof op de Van Veenlaan. Naast de vrouw en de overleden hond was er nog een tweede hond te water geraakt. De brandweer, de politie en de ambulancedienst rukten uit om de vrouw te hulp te schieten. Er werd onder meer gebruik gemaakt van een reddingsvlet.


Toen agenten ter plaatse kwamen was er al één hond uit het water gehaald. De agenten troffen de bazin van de honden tot haar middel in het water. De vrouw is gesommeerd om uit het water te komen, omdat het water veel te koud is in deze tijd van het jaar en er dus ook een levensgevaarlijke situatie voor de vrouw ontstond.

Volgens de politie was de vrouw rond 15.35 uur op het droge. De andere hond was op dat moment nog in het water, deze was zo'n 20 meter van de kant verwijderd. De reddingsbrigade is ingeschakeld om de hond uit het water te halen. Nog voor de boot van de reddingsbrigade in het water lag is de hond echter onder water verdwenen. Het dier is niet meer boven gekomen.

De vrouw raakte onderkoeld en is met een ambulance naar huis gebracht. Er kwam een dierenambulance ter plekke om zich te ontfermen over de hond. Over de toedracht van het voorval kon de politie vanmiddag nog niets zeggen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Baasje (3-12-2010 om 20:26)
Sterkte voor deze vrouw die haar maatje onder water heeft moeten zien verdwijnen. Wat verschrikkelijk... Deze honden hadden zich geen beter baasje kunnen wensen, zij ging voor ze door het vuur. Mijn medeleven.
Erik (3-12-2010 om 19:32)
Heel veel sterkte inderdaad voor de vrouw en haar fam en beterschap.
Anno (3-12-2010 om 19:30)
Heel veel sterkte mevrouw en hond. Spijtig dat de andere hond het niet overleefd heeft.
DUUKER (3-12-2010 om 19:15)
Hond verdronken...? Geen idee of..? Maar voor een auto in in een droge sloot is wel een alarmering voor de brandweerduikers,,... En als het dan om een dier gaat wat ECHT in nood is.. Geen duiker te zien..? Best vreemd...? Of nie dan,..? Mevrouw erg veel sterkte gewenst met uw herstel..
Rogue (3-12-2010 om 18:48)
Wat verschrikkelijk voor de vrouw!! En die agenten die je uit t water willen hebben...tss... mijn hondjes zijn belangrijker! Niet om de vrouw he! Ik vind het heel erg voor haar, sterkte vanaf deze kant
Jarno (3-12-2010 om 18:40)
Heel veel sterkte voor deze mevrouw. Heb het zelf ook is gehad dat onz hondje bijna verdronk in een wak. Dan wil je toch best ver gaan om dat beestje te redden.
Cookie-instellingen beheren