Weerbericht:
Zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 91 km

Hond verdronken, vrouw onderkoeld

Toegevoegd: 03-12-2010, 16.47 uur - Update: 03-12-2010, 18.29 uur
De brandweer gebruikte een reddingsvlet om te helpen.
De brandweer gebruikte een reddingsvlet om te helpen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - In Zierikzee is vanmiddag een hond verdronken nadat deze door het ijs was gezakt. Een vrouw raakte flink onderkoeld.

Het voorval deed zich rond 15.20 uur plaats in watergang 'Kaeskenswater' nabij het volkstuintjescomplex Kaaskenshof op de Van Veenlaan. Naast de vrouw en de overleden hond was er nog een tweede hond te water geraakt. De brandweer, de politie en de ambulancedienst rukten uit om de vrouw te hulp te schieten. Er werd onder meer gebruik gemaakt van een reddingsvlet.


Toen agenten ter plaatse kwamen was er al één hond uit het water gehaald. De agenten troffen de bazin van de honden tot haar middel in het water. De vrouw is gesommeerd om uit het water te komen, omdat het water veel te koud is in deze tijd van het jaar en er dus ook een levensgevaarlijke situatie voor de vrouw ontstond.

Volgens de politie was de vrouw rond 15.35 uur op het droge. De andere hond was op dat moment nog in het water, deze was zo'n 20 meter van de kant verwijderd. De reddingsbrigade is ingeschakeld om de hond uit het water te halen. Nog voor de boot van de reddingsbrigade in het water lag is de hond echter onder water verdwenen. Het dier is niet meer boven gekomen.

De vrouw raakte onderkoeld en is met een ambulance naar huis gebracht. Er kwam een dierenambulance ter plekke om zich te ontfermen over de hond. Over de toedracht van het voorval kon de politie vanmiddag nog niets zeggen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (28-12-2010 om 15:04)
Marina, wat een ontzettend botte (en late) reactie van jou zeg! Stunten? Wat voor stunten bedoel je? Je weet niet eens hoe of wat er is gebeurd, maar je hebt je oordeel al klaar! Verbeter de wereld en begin bij jezelf zou ik zeggen!
Karen (28-12-2010 om 12:38)
@Marina: wat ben jij een gemeen mens om nu nog een trap na te geven. Mevrouw is intens verdrietig, het is toch niet nodig om dat erger te maken?
Marina (28-12-2010 om 10:38)
Die vrouw ziet toch ook dat het veelste koud is om op het ijs te gaan en dan in het water? De hond is nu dood en die komt ook nooit meer terug! Ik vind het erger voor de hond,want dat beest is niet verantwoordelijk voor deze stunten!
Peter (5-12-2010 om 15:09)
Mevrouw, ontzettend veel sterkte gewenst met het verwerken van dit enorme verlies. Er staan bij dit bericht meerdere subjectieve reacties welke alleen maar getuigen van het lage niveau van de schrijvers, trek het u niet aan. Heel veel sterkte gewenst.
Karen (4-12-2010 om 14:19)
Verschrikkelijk voor mevrouw en hond. De machteloosheid, het verdriet, wat leef ik met deze mevrouw mee! Heel veel sterkte en weet dat u heeft gedaan wat u kon, met gevaar voor uw eigen leven. Nogmaals heel veel sterkte, ik hoop dat u dit op één of andere manier toch een plaatsje kunt geven.
Roos (4-12-2010 om 09:34)
Letterlijk koude rillingen! ikzou zelf ook tot het uiterste gaan voor mn hond! triest dat hij het niet gered heeft! mevrouw.....heel veel sterkte!!!!!!