Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wegen dicht, diverse ongelukken

Toegevoegd: 04-12-2010, 15.57 uur - Update: 04-12-2010, 16.27 uur
Bij dit ongeluk in Wissenkerke raakte niemand gewond.
Bij dit ongeluk in Wissenkerke raakte niemand gewond.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het verkeer ondervind flinke hinder van de sneeuw. Door sneeuwduinen kwamen auto's vast te zitten en ook ligt een deel van het openbaar vervoer plat. Om nog maar niet te spreken over de reeks aanrijdingen.


Op de weg tussen Knokke en Retranchement zijn zaterdagmiddag auto's vast komen te zitten door sneeuwduinen tot wel 75 centimeter hoog. Ook de Schelpweg tussen Domburg en Westkapelle werd zaterdag in verband met sneeuwduinen door het Waterschap afgesloten. Men probeerde nog om de sneeuw met shovels weg te krijgen, maar door de harde wind had dit niet veel nut. Het is niet bekend hoeveel automobilisten zijn gestrand in de sneeuwduinen.

Ook het openbaar vervoer heeft last van de sneeuw. Connexxion meldt dat lijn 53 (Middelburg-Domburg) slechts tot Westkapelle rijdt. Deze lijn rijdt de hele verdere dag niet door naar Domburg omdat de weg is afgesloten. Lijn 134 (Renesse-Zierikzee) rijdt wel maar kampt met forse vertraging. Vooralsnog rijden in Zeeuws-Vlaanderen wel alle bussen.

Ongelukken
Natuurlijk waren er ook vandaag weer diverse slippartijen. Zo ging het vanmiddag rond drie uur nog mis op de Provincialeweg bij Wissenkerke op Noord-Beveland (foto's). Een auto gleed daar door de gladheid in een sloot. De brandweer werd opgeroepen omdat er sprake zou zijn van een beknelling. Gelukkig bleek dat niet het geval. De mannelijke inzittende kon op eigen kracht en zonder letsel uit zijn voertuig komen. De brandweer heeft nog wel even geholpen.

Gladheid
Vandaag heeft het in de provincie al flink gesneeuwd. Vanavond zal er volgens het KNMI nog meer sneeuw en/of hagel vallen. Wanneer het gaat regenen is er extra kans op ijzel. De temperatuur ligt rond het vriespunt en de regen spoelt het zout van de wegen en hierdoor wordt het nog gladder.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gaan we weer... (6-12-2010 om 08:27)
De mensen met de grootste mond van hoe het moet, die moeten zelf maar bij wegbeheer gaan werken en laten zien hoe het wel moet!
Glijden nee gewoon rijden (5-12-2010 om 22:42)
Zaterdag reden wij richting bergen op zoom .wat denk je reed er iemand die dus 30 reed dus bijna allemaal moesten gaan inhalen ben je bang dan niet rijden denk ik\ Viel allemaal best mee. en wat denk je van goede of nog beter winterbanden eronder
Alfred (5-12-2010 om 20:39)
Zowiezo belachelijk hier, als er een beetje sneeuw valt/ligt is het land in rep en roer. Moet je eens in de Alpenlanden kijken, daar hebben ze er ervaring mee en gaat alles een stuk beter, misschien daar eens heen als snuffelstage voior de wegbejeerders? Ik had in ieder geval nergens last van!
Piet Hoes (5-12-2010 om 11:36)
Sterkte voor d'n auto hoor!
Winterband (4-12-2010 om 19:42)
Het is weer tijd voor winterbanden.In Duitsland hebben ze het vetstandige besluit genomen dat het met deze omstandigheden verplicht is. Hebben ze hier zeker ook nog nooit van sneeuwschuivers gehoord. Dan kun je op zijn minst toch een weg gedeeltelijk begaanbaar houden.
Cookie-instellingen beheren