Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Sportvisboot vast in veiligheidslijn

Toegevoegd: 04-12-2010, 16.16 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - De 12 meter lange sportvisboot 'Sal' is gisteravond rond zes uur vast komen te zitten in de veiligheidslijn van de Oosterscheldekering.

De veiligheidslijn lag door de zeer sterke vloedstroming vrij oostelijk, maar nog wel binnen het waarschuwingsgebied. De reddingboot Harder heeft eerst getracht de Sal van de daar liggende vlotten vrij te krijgen zodat er verder geen schade kon ontstaan.


Dat lukte goed, maar de visboot lag met roer en schroef te vast in de veiligheidslijn en daar was nog meer hulp voor nodig. De op het reddingstation achter gebleven bemanning heeft toen de reddingboot "Koopmansdank" bemand om met wat meer power te kunnen assisteren.

Gezamenlijk lukte het om een bypass te maken in de lijn, de bestaande lijn door te snijden en de sportvisboot via de corridor naar ruimer water te slepen. Na een technische inspectie aan de visboot bleek er geen noemenswaardige schade te zijn en kon deze zijn reis naar de thuishaven Roompot Marina vervolgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (5-12-2010 om 10:35)
De vis wordt duur betaald laat het zich aanzien. Je leest haast niet anders dan visbootjes met pech. Kunnen die visbootjes geen eigen resquebootje bemannen? of een commercieƫl bedrijf inhuren. Laten we het positief bekijken, de KNRM heeft weer een actie cq oefening, dat houdt men allert.
Cookie-instellingen beheren