Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 38 km

Overzicht ongelukken gladheid

Toegevoegd: 05-12-2010, 20.03 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeland hebben het afgelopen weekend een aantal ongevallen plaatsgevonden door de gladheid. Niemand raakte ernstig gewond. In veel gevallen werd de politie wel ingelicht, maar was het niet nodig dat er agenten ter plaatse kwamen.


Er reden behoorlijk wat auto's van de weg. Een deel ervan belandde in de sloot. Op de N59 bij Zierikzee raakte bijvoorbeeld een auto rond 09.00 uur in de slip door veel sneeuw op de weg. Daarbij raakte de auto paaltjes. De bestuurder bleef ongedeerd.

Op de Delingsdijk in Brouwershaven raakte rond 11.00 uur een auto van de weg. De bestuurder kon zelf een tractor regelen om zijn auto uit de sloot te halen.

Op de Schouwsedijk in Brouwershaven raakte een 20-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland van de weg door wind en gladheid. Zijn busje kwam in een greppel terecht. De bestuurder bleef ongedeerd.

Op de N61 in Hoek gleed zaterdag rond 13.20 uur een auto door de gladheid in de sloot. De auto was licht beschadigd, de bestuurder bleef ongedeerd.

Rond 13.30 kwam een 41-jarige vrouw uit de gemeente Borsele met haar auto op de kop in de sloot. Ze kon haar auto zelf verlaten en raakte niet gewond.

Een auto op de Vissersweg bij Ouwerkerk kwam zaterdag rond 14.10 uur op zijn kop in de sloot. De bestuurder kon de auto zelf verlaten en raakte niet gewond.

Een 23-jarige bestuurder uit de gemeente Middelburg raakte door sneeuwval en gladheid in de slip op de A58 bij Goes. Dit gebeurde rond 14.30 uur. Hij raakte de vangrail. Zijn auto was beschadigd maar hij bleef ongedeerd.

Op de Heinkenszandseweg bij Heinkenszand raakte zaterdag een 29-jarige bestuurster uit de gemeente Borsele rond 15.00 uur door de gladheid in de slip en botste tegen een boom. De auto raakte zodanig beschadigd dat deze niet meer kon rollen. In de auto zaten ook twee kinderen.

Op de Provincialeweg bij Wissenkerke op Noord-Beveland ging het rond 15.00 uur mis. Een auto gleed daar door de gladheid in een sloot. De brandweer werd opgeroepen omdat er sprake zou zijn van een beknelling. Gelukkig bleek dat niet het geval. De mannelijke inzittende kon op eigen kracht en zonder letsel uit zijn voertuig komen. De brandweer heeft nog wel even geholpen.

De bestuurdster en haar kinderen werden door een familielid naar huis gebracht. De opgeroepen ambulance kwam naar het huis van de betrokkenen, omdat de kinderen pijn aan hun hoofd en arm hadden.

Op de Bloemenlaan in Vlissingen vond zaterdag rond 16.30 uur een kop-staartbotsing plaats. De voorste auto moest remmen voor kinderen die met sneeuwballen aan het gooien waren. De auto die daar achter reed, botste vervolgens op de voorste auto aan. Niemand raakte gewond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A (7-12-2010 om 11:17)
Laat de winterbandenplicht (gelijk aan situatie in Duitsland) maar komen. Nu is Nederland compleet van slag na een vlokje sneeuw.
Nick (7-12-2010 om 10:21)
Winterbanden helpen alleen op vers sneeuw en bij hevige regenval. Op samengepakt sneeuw en ijzel doe je met je winterbandjes ook niks meer. Winterbanden kosten niks? Je moet ze toch echt aanschaffen, een 2e set velgen kopen, erop laten leggen en uitlijnen. Winterbanden geven mensen een schijnveiligheid waardoor men zich niet meer aanpast aan de omstandigheden. Hoeveel mensen met winterbanden heb ik wel niet zien inhalen de afgelopen dagen. Levensgevaarlijk!
Robert (6-12-2010 om 23:35)
Winterbanden zijn niet extra duur ,je gebruikt je zomerbanden niet dus je haalt wat naar voren ,maar fijn dat jullie het begrijpen ,op elke testdag komt 70% op lage bandenspanning voorbij lees ik altijd ,dat zal bij jullie zeker niet anders zijn maar ja wacht maar op het doorglijden
Reeje (6-12-2010 om 19:05)
Wanneer je je aanpast aan de omstandig heden dan is een ongeluk byna uitgesloten dus een kwartiertje erder van huis en wat betreft de winterband als je je aanpast heb je die niet nodig
Erwin (6-12-2010 om 16:28)
@Robert betaal jij de winterbanden voor die mensen die ze niet kunnen betalen??? Tegenwoordig wordt alles in je strot gepropt en hebben wij het maar te slikken. niet iedereen kan winterbanden betalen ook daar dient rekening mee gehouden te worden.
Connie (6-12-2010 om 15:06)
Brokkenpiloten???? kijk eens verder dan dat jou eigen neus lang is
Cookie-instellingen beheren