Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
64 files van totaal 225 km

'Controleer identiteit medewerker'

Toegevoegd: 09-12-2010, 09.41 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie onderzoekt een reeks inbraken in Terneuzen waarbij voor de inbraak personen aan de deur zijn geweest die zich voordeden als medewerkers van energiebedrijf Eneco.

De inbraken werden in de afgelopen weken gepleegd. Volgens de politie zijn medewerkers van Eneco de afgelopen tijd daadwerkelijk in Terneuzen werkzaam geweest, maar is van deze situatie mogelijk juist misbruik gemaakt. In een enkel geval kon de desbetreffende 'medewerker' zich immers niet legitimeren of was hij/zij niet gekleed in de bedrijfskleding van Eneco.


Het Woning Inbraken Team van de politie vraagt mensen alert te zijn als mensen namens een bedrijf aanbellen. De politie benadrukt dat mensen van Eneco altijd gekleed zijn in een zwart jack en/of trui met het opschrift 'Eneco' op de rug en de borst. Ook moeten medewerkers desgevraagd altijd een legitimatiebewijs kunnen tonen.

Als er mensen aan de deur komen, die niet aan deze voorwaarden voldoen, maar zich wel voordoen als medewerkers van Eneco (of een ander (energie)bedrijf), dan wordt u aangeraden de politie te bellen. Zij kan dan de identiteit van de personen vaststellen. Ook kan dan vast worden gesteld met welke bedoelingen de personen bij u aan de deur komen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robert (11-12-2010 om 23:43)
Afgelopen dagen ook in terneuzen wijk zeldenrust gesignaleerd geen id gekleurde personen pas op
Erik dekker (10-12-2010 om 10:36)
Er nooit in trappen tesnoots hou je ze zolang aan de praat dat de politie hun kan aresteren
Inwoner Middelburg (10-12-2010 om 08:18)
Toevallig afgelopen dinsdag 2 mensen van eneco aan de deur hier in de flat.. 2 mannetjes van een jaar of 20, de één leunde tegen de muur aan en de ander tegen de trapleuning, vond het maar een klant-onvriendelijk stelletje
Inwoner van middelburg (9-12-2010 om 15:48)
Reactie op het bericht van piet:hier kwam er ook een donkere man aan de deur met jack met eneco er op en onze hond sloeg ook aan en die man zei van is hij gevaarlijk en waakt hij.ik zei van kom binnen dan weet je het zo maar toen zei hij van nee en liep weg.
Monique (9-12-2010 om 12:41)
En weer moeten wij, de niet criminelen, alert zijn. Het is dieptriest met onze maatschappij. Waar zijn onze waarden en normen en dan echt van iedereen?
Piet (9-12-2010 om 11:51)
Laatst hier ook aan de deur geweest, weliswaar met een jack van eneco, maar de hond ging blaffen en ze waren wel erg geinteresseerd in het feit of dat de hond waaks was of niet en of die gevaarlijk was. uiteraard bevestigde ik zijn vragen met een duidelijke JA.
Cookie-instellingen beheren