Weerbericht:
Vanavond en vannacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote controle-actie in Vlissingen

Toegevoegd: 09-12-2010, 12.58 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het interventieteam van de gemeente Vlissingen voert momenteel een tweede grootschalige controle-actie uit in en rond het Middengebied en de Scheldestraat in Vlissingen.

Net als op 23 september jongstleden int de politie openstaande boetes en controleert zoveel mogelijk voertuigen. De Belastingdienst vordert belastingschulden in. Motoragenten begeleiden auto’s, motoren en scooters naar het Baskenburghplein. Scanauto’s speuren via kentekenplaten naar autobezitters die hun motorrijtuigenbelasting of boetes niet hebben betaald. Ook worden eigenaren van voertuigen, die niet aan de wet- en regelgeving voldoen, aangepakt.


De gemeente vormt samen met acht partijen het interventieteam. Dit zijn: de Sociale Dienst Walcheren, de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), Belastingdienst, de Arbeidsinspectie, de Uitvoeringinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie en Politie Zeeland. Vandaag ondersteunen de Douane en de Koninklijke Marechaussee de partijen.

De grootschalige actie van vandaag maakt deel uit van het interventieproject van de gemeente Vlissingen om de leefbaarheid in het Middengebied en rond de Scheldestraat te versterken. De gemeente voert samen met de andere leden van het interventieteam tot eind april 2011 extra acties uit. Het doel van dit initiatief is tweeledig. Aan de ene kant streeft de gemeente naar normherstel en pakt fraude en misstanden aan. Aan de andere kant wil de gemeente maatschappelijke ondersteuning bieden waar dat nodig is. De actie van vandaag is uitsluitend gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de wet- en regelgeving houden.

De resultaten van de controleactie worden later vandaag bekend gemaakt.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (12-12-2010 om 09:47)
@Frans: In het interventieteam is ook de "soos" vertegenwoordigd, en er worden ook zaken als (bijstands)fraude bekeken, dus zo dom is LEnnards reactie niet! Jij ziet het alleen als autootje pesten; dat is een beetje kort door de bocht. Probeer het wat breder te zien.
Anomiem (11-12-2010 om 22:47)
Sorry hoor, maar ik heb liever dat mijn belastingcenten worden besteed aan het opsporen van dit tuig dan dat ze er hun uitkering van krijgen.
Frans (11-12-2010 om 16:02)
De reactie van "LEnnard" is wel erg dom. Er staat hier nergens iets over mensen "zonder werk". Misschien piept " LEnnard" wel anders, als de belasting een keer een foutje maakt, en "LEnnard" z'n auto onterecht in beslag neemt. Wat los je hiermee op? Dit is gewoon weer autotje pesten.
MotoRob (11-12-2010 om 13:41)
Prima actie, werkt beter dan stiekem langs de kant van de weg staan met een flitser, zelf heb ik er geen last van, ik ben een van die weinige mensen die zijn geld eerlijk vedien en dus op mijn werk was, wij schijnen steeds schaarser te worden.
LEnnard (10-12-2010 om 13:17)
Daar betaal ik belasting voor, voor mensen die te lui zijn om te werken. Die geen moeite doen om werk te zoeken. Prima actie . Laat die luie donders maar werken,
Mar (10-12-2010 om 08:20)
Prima dat er actie word ondernomen, maar eigenlijk loopt de gemeente ietwat achter de feiten aan. Een woord als "normherstel"hoort niet in een planning thuis; normhandhaving en preventie wel...
Cookie-instellingen beheren